21 C
Budapest
2024, június 5,

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Friss

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...

Talán a sors akarta, hogy író legyek

Sári Edina azon szerzők közé tartozik, akik bátran nyúlnak „kényes” témákhoz, tabu-határokat feszegető történeteket tárva az olvasók elé. A társadalomkritika sem hiányzik...

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

40 Plusszos karácsony

Egész évben azon dolgozunk, hogy olyan tanácsokat adjunk nektek, amelyek segítenek eligazodni a munka világában, a párkapcsolatok néha zűrzavaros érzelmi hálójában, a pénzügyek rejtelmeiben és az egészségünkről való gondolkodás preventív szemléletében is.

Azt szoktuk mondani, inspirálunk és véleményt formálunk, minden tudásunkat beleadjuk, ami tetszik, magatokkal viszitek, kedves olvasók.

Most azonban legyen a főszerep azoké, akik önzetlenül segítenek, hogy jobbnál-jobb témákat dolgozzunk fel. Mert adni jó… mi most nekik adjuk ezt az írást ajándékba. És persze nektek…

Hogy kik ők? A 40plusz.hu cikkírói. Az ünnepek közeledtével megkértük őket, hogy mutassák be mivel foglalkoznak, mi volt a legnagyobb üzleti sikerük ebben az évben, mire a legbüszkébbek, és hogy mit terveznek idén karácsonyra, hogyan fognak ünnepelni? Akkor nézzük!

Horváth Judit

Mivel foglalkozol?

Egyre inkább szívügyem az egészség, beleértve a mind a fizikai, mind a mentális részét. Embereket motiválok arra, hogy elérjék a céljaikat, vagy visszataláljanak önmagukhoz. Általában ezt egy cikk, vagy egy poszt megírásával teszem, de sokszor előfordul, hogy személyesen is megkeresnek.

Mire vagy a legbüszkébb?

Egy éve kezdtem teljesen elölről az életem, egy másik országban. Kiköltözésünkre rá egy hónapra a párom ripityára törte a térdét egy balesetben. Mivel itt kint akkor ő volt a bástya, így borult minden. Aztán rájöttem, hogy nincs minden veszve, mert a tini lányom megmutatta milyen talpraesett. Nemcsak a nyelvtudásával nyűgözött le, hanem azzal is, hogy akár már most is helyt állna egyedül is az életben. Aztán telt-múlt az idő, a párom rendbejött, berendezkedtünk. A lányom, aki tini lévén alapból labilis, minden nehézségek ellenére hozza a suliban a maximumot, mindemellett barátai is vannak, szóval éli a saját életét is. És azt hiszem, igazán elégedett lehetek – néhány elpattant idegszálat leszámítva – nagyon sok mindent megoszt velem. Ami, úgy vélem, egy tini-szülő kapcsolatban nagyon ritka. Szóval, én most a lányomra vagyok a legbüszkébb.

Mit tervezel idén karácsonyra? Hogyan fogsz ünnepelni?

Nehéz kérdés. Bárhová nézek – elég csak online körülnéznem kicsit – az ismerőseim nagy része, már november óta lázasan készül az ünnepekre…

Gyerekkoromról maradtak meg emlékek. Az élő fenyő illata, a tipikus karácsonyi dalok, az illatok a konyhából, amit a sütemények és sültek egyvelege árasztott. Aztán felsejlenek előttem az asztal körüli beszélgetések az ünnepi vacsora közben: nagy a zsongás, még most is hallom a nagyim csengő hangját és látom a csillogó, világoskék szemét, ahogy csodálva figyeli unokái meséjét, mondjuk egy iskolai élményről. Anyu néha leült bekapni néhány falatot, majd újra felpattant, mert mindig a vendégekért volt maximálisan. Papám férfiasan hátba veregette valamelyik bátyám, valamilyen sport- vagy tanulmányi siker miatt. És ott volt a nénikém is, minden karácsonykor, mindig jó volt vele is beszélgetni. És apu… Apu néha csak csendben ült az asztalnál, és nézte, ahogy a család jókat eszik, és mindenki jól érzi magát. Azt hiszem, nagyon szerette, ha együtt van a család.

Már sokan nem ülhetnek az ünnepi asztal köré. A család fele nem. Emiatt sokáig nem élveztem ezt az ünnepet. Sokáig fám se volt. De már bővült a család. Az egyik bátyámnak lett egy igazán nagyszerű felesége, és nem is vártak sokáig, most lesz két éves a trónörökös. Anyukám pedig, ha el soha nem is feledi apukámat, talált egy újabb támaszt, aki talán hasonlóan sokszor mosolyra fakasztja majd, mint ahogy egykoron apukám tette. És mivel apukám is örömét lelte abban, hogy a család együtt lehet, legalább ilyenkor, így én is megpróbálok arra törekedni, hogy ez a hagyomány megmaradjon. Idén lesz fa is, és haza utazunk a családhoz. Ünnepelni még a meglévő, az új és a már eltávozott családtagokkal.

Madarász Vica

Mivel foglalkozol?

Madarász Vica, a stílusváltók szín-, stílus-és sminktanácsadója, személyi stylistja vagyok.

Hölgyek százainak segítettem már a stílusos, önazonos megjelenés kialakításában, amit anélkül értek el, hogy ezért vagyonokat kellett volna kifizetniük. Az online megjelenés titkai e-book megírója, és a 2023 januárjában induló Légy önmagad stílusikonja online előfizetői klub megálmodója vagyok.

Mi volt a legnagyobb üzleti sikered ebben az évben? Mire vagy a legbüszkébb?

Igazán mozgalmas évet tudhatok magam mögött, hiszen év elején a Stílusváltó programmal, a vállalkozó társaim összefogásával, egy vállalkozó hölgynek segítettünk ingyenesen a stílusváltásában, aminek a lépéseit videófelvételekkel dokumentáltam.

Nyáron a Színtanácsadás road show keretében több magyarországi városba, sőt a Vajdaságba is eljutottam, hogy minél több nőnek megtaláljuk a színeit, stílusát.

Jelentkeztem Lakatos Márk online stylist képzésére, azért, hogy még szélesebb körben tudjam segíteni a vendégeimet a stílusváltásban.

Ősz elején újraírtam Az online megjelenés titkai e-bookomat, amihez Görög Ibolya, Magyarország elsőszámú protokoll szakértőjétől kaptam ajánlást! Ennek egy részlete ingyenesen letölthető a weboldalamról.

Az e-book megjelenésével párhuzamosan rendkívüli fejlesztésbe fogtam, megvalósult a bankkártyás fizetési lehetőség, valamint ehhez kapcsolódóan a hírlevél rendszerem is kiépülőben van, az automatizmus megvalósítása a cél.

Mivel nemcsak magyarországi követőim vannak, akiknek fontos a megjelenése, ezért 2023 januárjában elindul a Légy önmagad stílusikonja klub, online előfizetői formában. Féléves előkészületi munka gyümölcse ez a klub, ami segít azoknak a hölgyeknek is a stílusos, önazonos megjelenés kialakításában, akik fizikai távolság miatt, nem jutnak el hozzám.

December 27-ig elképesztő áron lehet előregisztrálni a klubtagságra a karácsonyi akcióm keretében.

Mindeközben folyamatosan jelen voltam/vagyok a social media felületein a videóimmal (az idén is több száz videót készítettem): Facebook, TikTok, YouTube, Instagram, LinkedIn.

Ingyenesen megnézhetővé tettem a melltartókkal kapcsolatos Mellbevágó kérdések és válaszok videót, ami segít a hölgyeknek ebben a nagy problémát okozó kérdésben.

Nem tudom külön egyik eseményt sem kiemelni, hiszen bármelyikre is gondolok, mindegyik fontos mérföldkő a vállalkozásom fejlesztésében.

Mit tervezel idén karácsonyra? Hogyan fogsz ünnepelni?

A karácsonyt családi körben tartjuk meg a szeretteimmel. Sajnos a távolság miatt ritkán vagyunk együtt, de az ünnepek alatt a közös beszélgetéseké, játékoké lesz a főszerep. Már nagyon várjuk mindannyian!

Karácsony után készülök a stílusikonklub nyitására, hogy igazán értékes tartalommal  fogadhassam a hölgyeket 2023 január 1-jén.

Hiszem, hogy nemcsak a vállalkozóként, hanem magánemberként is fontos a stílusos és önazonos megjelenésünk kialakítása, ami mindenki számára megtanulható!

Ramocsai Renáta

Mivel foglalkozol?

Művészettörténészként kiállításokról, művészeti eseményekről írok beszámolókat. Egyik kedvenc témám a kortárs festészet, azon belül pedig a női művészek. Az írásaimmal az a célom, hogy minél szélesebb körben megismertessem az általam érdekesnek tartott alkotókat. Együtt gondolkodásra hívom az olvasót.

Mi volt a legnagyobb üzleti sikered ebben az évben? Mire vagy a legbüszkébb?

Amit külön kiemelnék, hogy eljutottam két, számomra nagyon izgalmas külföldi kiállításra, Anish Kapoor műveit Velencében, Ai Weiwei kiállítását pedig Bécsben láthattam.  Izgalmas és inspiráló volt mindkettő. Ebben az évben írtam egy művészeti pályázatot, zsűriztem kiállításon, készítettem interjút két nagyszerű festőnővel, mozgalmas évem volt, elégedett vagyok vele!

Mit tervezel idén karácsonyra? Hogyan fogsz ünnepelni?

Családommal szeretnék minőségi időt tölteni; finomakat sütni, főzni, játszani, mesét olvasni, korcsolyázni menni! Reméljük idén karácsonykor végre esni fog a hó!

Csiki Judit

Mivel foglalkozol?

Csiki Judit vagyok, újságíró, szín- és stílustanácsadó és life coach. E három területet a self-care, azaz az önmagunkkal való törődés köti össze: erről írok a legtöbbet, ezt tartom elsődlegesnek az önismeret, illetve a stílustanácsadás terén is. Hiszen bár teljesen igaz, hogy az első benyomásra csak néhány másodpercünk van, előbb azonban egy mindenkinél fontosabb partnert kell lenyűgöznünk: magunkat a tükörben.

Mi volt a legnagyobb üzleti sikered ebben az évben? Mire vagy a legbüszkébb?

Az idei év senkinek nem volt könnyű, de hozott sikereket is. Nekem elsősorban azt, hogy egyre több embernek tudom átadni ezt a szemléletet, és az ennek nyomában járó magabiztosságot – a sajtóban megjelent írásaimban, a Zöldsaláta és az Élet színesben blogokon, és a személyes konzultációk alkalmával is.

Mit tervezel idén karácsonyra? Hogyan fogsz ünnepelni?

Mivel fontosnak, és az önmagunkkal való törődés egyik alappillérének tartom a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenést, az év végi ünnepekre is ezt tervezem. A természet ilyenkor a visszahúzódást, az állandó pörgés megállítását diktálja, ehhez szeretnék alkalmazkodni, miközben azokkal töltök időt, akiket szeretek.

Így év végén pihenjetek és legyetek sokat azokkal, akiket szerettek. Továbbra is olvassátok szakértőink és vendégszerzőink anyagait, kérdezzetek és véleményezzetek. Tartsatok velünk 2023-ban is! 

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek a 40plusz.hu valamennyi szerzője nevében!

Latest Posts

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...

Talán a sors akarta, hogy író legyek

Sári Edina azon szerzők közé tartozik, akik bátran nyúlnak „kényes” témákhoz, tabu-határokat feszegető történeteket tárva az olvasók elé. A társadalomkritika sem hiányzik...

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...