16.7 C
Budapest
2023, szeptember 24,

A menopauza leggyakoribb tünetei

Mostanában egyre többször van meleged és még a szobahőmérsékletet is másképpen viseled el? Vajon mi történik veled? Nem...

Friss

A menopauza leggyakoribb tünetei

Mostanában egyre többször van meleged és még a szobahőmérsékletet is másképpen viseled el? Vajon mi történik veled? Nem...

A boldogság Kék madara mindenkinek elérhető

Joshi Bharat azt mondja, neki magyar lelke van. Nem is csoda, hiszen 43 éve él Magyarországon, amit választott...

A végtelen combok és bomba testek margójára

"XY 60 éves létére bomba testet villantott bikiniben..." Hűű faktor kimaxolva, nem is tudom, hogy milyen dőlésszögben cumizzam...

A szeretetben csak szeretet van

Becses Arámmal nemrég gondoltunk egy bátrat és megint másik városba költöztünk, a korábbi lakóhelyünktől jóval távolabb, így elég sok minden átalakult...

Miért választanak a nők rosszul?

A jó, a rossz és a …… 3. rész

 

És most nézzük meg alaposabban, hogy miért lép kapcsolatba egy rosszfiúval a nő?

 

Cikkünk első részében foglalkoztunk azzal, hogy milyen is egy sötét triádba tartozó személy. Egy ilyen emberrel nemcsak kellemetlen együtt élni, hanem a jövőkép is bizonytalan, mert nem ragad le könnyen egy nő mellett. Az ilyen ember a megbízhatatlan, érzelmileg megközelíthetetlen, képtelen az intimitás kialakítására és az empátiára. És mégis: a nők egy része hajlamos rosszfiúk mellett kikötni.

 

Lelki okok miatt sem tudod elkerülni a rosszfiúkat

 

A Theproblemismen nevű internetes oldal több mint 500 nőt kérdezett meg arról, miért szeretik a rosszfiúkat. A legtöbben a jó szexszel indokolták válaszukat, mások pedig a kihívást említették.

 

Nézzünk még át néhány indokot, hogy miért is vonzódnak a nők a rosszfiúkhoz?

A következőkben szó lesz arról is, hogy milyen lelki okok állhatnak a döntés mögött a nőknél.

1.     Különlegesnek érzi magát a rosszfiú mellett – Megtiszteltetésnek veszik a rosszfiúk közeledését, hogy egy olyan férfi választja őket, akiből árad a magabiztosság. Ettől pedig sokan különlegesnek érzik magukat. Ráadásul a rosszfiúkkal garantáltan izgalmas az élet. Sok visszahúzódó, önmagát nem sokra értékelő lány vágyódik egy negatív hős figyelmére, mert úgy gondolja, hogy így majd elismertebb és népszerűbb lesz.

 

2.     Lázadás – Kamaszkorban, amikor mindenki tombol és lázad, a jó kislányok sem akarnak jók maradni. Rendkívül vonzó lehet egy független, szabályokra fittyet hányó, vakmerő srác, akit a szülők utálnak. Szeretnének hasonlítani rájuk és úgy viselkedni, mint a rosszfiúk. A szigorú szülők lányai gyakran választanak rosszfiút a szülők bosszantására.

 

Azért választasz rosszfiút, mert te sem akarsz jókislány maradni

 

3.     Alacsony önértékelés – Egyes nőknél ott kezdődnek a gondok, hogy nem szeretik magukat eléggé, nem tudják elfogadni önmagukat. Emiatt paradox módon inkább olyan férfiak társaságát keresik, akik kellőképp megalázzák őket, így az önképük a helyén marad.

 

4.     Gyerekkori minta – Sokszor bizonyosodik be, hogy az ilyen férfiakhoz vonzódó lányok apukája is rosszfiú volt. Mivel tudat alatt az apjukat keresik a másik nemben, így ilyen férfiakat fognak választani. Hajlamosak vagyunk a szüleinktől látott párkapcsolati mintákat továbbvinni a saját kapcsolatainkba. Éppen ezért az önismeretnek nagy szerepe van abban is, hogy tudatosabban válasszunk, mert ez segít minket a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolathoz.

 

5.     Biztonságra törekvés – Egyes nők azért választhatják a rosszfiúkat, mert sebezhetőnek érzik magukat, félnek az erőszakos bűncselekményektől. Mivel a rosszfiúk veszélyesnek tűnnek, ezért ez a nőknek plusz biztonságot jelenthet. Ők azok a nők, akik úgy vélik, hogy veszélyben vannak és nagy a valószínűsége az áldozattá válásnak az életükben. Ez összefügg a nők önértékelésével, sebezhetőségével. A biztonságra törekvő nők szemében a rosszfiúk vonzereje a potenciális védelemben rejlik, függetlenül attól, hogy a szóban forgó nőknek valóban szüksége van-e a védelemre.

 

6.     Félelem az elköteleződéstől – A Dark triád tulajdonságokkal rendelkező fiúk nem tartoznak az elköteleződésre hajlamos típusú emberek közé, így vannak nők, akik azért választják őket, mert maguk sem állnak készen egy elkötelezett kapcsolatra és ezek a nők rövid távú kapcsolatra előnyben részesítik a rosszfiúkat.

 

7.     Újdonság vágya – Valami újra vágynak, például, ha korábban mindig rendes srácokkal jártak, de a kapcsolatok nem működtek, akkor lehet, hogy egyszerűen csak úgy érzik, hogy hiányzik az életükből a kaland, illetve valami másra vágyva jól esik, hogy sok új izgalmas dolgot hoznak az életükbe a rosszfiúk.

 

8.     Alacsonyak az elvárások, így a kockázat is – Egy rosszfiútól nem várnak el túl sokat, hiszen ők nem folynak bele a kapcsolatba érzelmileg, így nem éri az őket választó nőket meglepetésként, ha rövid időn belül véget ér a kapcsolat és nem törik össze a szívüket. Pontosan tudják, hogy mire számíthatnak.

 

Az anyatípusú nő is beleszalad a rosszfiúkba

 

9.     A nők gondoskodási vágya – ez az egyik leggyakoribb ok. A küldetéstudattal rendelkező nők buknak a rosszfiúkra, meg akarják változtatni őket. Mivel a nőkben benne van a gondoskodás, felelősséget éreznek a rosszfiúk iránt és ezért segíteni akarnak nekik, azzal a lelkesedéssel, hogy majd ők jófiút faragnak belőlük. A rosszfiúk meg sokszor éppen a szeretet, a gondoskodás hiánya miatt figyelemfelkeltés céljából kezdtek el rosszul viselkedni.

Tudjuk, hogy sok nő hajlamos „anya” üzemmódba lépni, kérdés, hogy megéri-e az a sok befektetett év? Már ha ad rá elegendő időt a rosszfiú és nem tűnik el gyorsan, mint a kámfor. Plusz még mielőtt eltűnne, az empátia hiánya miatt földbe döngöli a vele kapcsolatban lévő nőt…Pedig a kapcsolat elején még nagyon vonzó tud lenni egy ilyen férfi, meghat bennünket azzal, hogy „mennyit szenvedett már, és mennyire jó, hogy végre rád talált, nem hitte volna, hogy talál egy normális nőt.”

 

Valljuk be őszintén, kedves nőtársaim, szinte majdnem mindegyikünk életében bukkant már fel „rosszfiú”! Az, hogy valamikor beleszerettünk egy rosszfiúba, statisztikailag nem lehetetlen, hiszen nagyon sok negatív férfihős található a világon.

 

Az itt felsorolt indokok között néhány kifejezetten az ifjúkorú nőkre jellemzőbb.

 

Ha 40 évesen sem választasz megfleelő férfit, keresd meg az okokat.

 

A középkorú nőknél az élettapasztalatok növekedésével az itt felsorolt indokok nagy része már kiesik. Fiatalon még könnyebben kísértésbe esünk egy öntörvényű, szabályokat áthágó rosszfiúval. Ahogy azonban idővel egyre inkább érzelmileg stabilabbá válnak a nők, egyre kevésbé esnek bele ezekbe a csapdákba.

 

Hiába izgalmas és vonzó egy rosszfiú, aki mellett biztos, hogy nem lehet unatkozni, egy érett nő tudja, hogy szenvedés várható mellette. Hiszen a hatalmas szexuális étvágyú rosszfiú, aki szeret a középpontban lenni, nem etikus az élet egyik területén sem.

Egyrészt, ismeretlen fogalom számára a hűség, de nem lehet számítani rá az élet nehéz helyzeteiben sem, őt nem változtatja meg se egy esküvő, se egy gyermek születése. A rosszfiúk ilyenkor lepattannak, így ha hosszabb távú kapcsolatot keresel, akkor egy kedves férfit érdemes keresned!

 

Mélyebb lelki okai vannak, ha 30 – 40 évesen is rosszfiúkkal jössz össze

 

Ha mégis, 30-40 évesen is még mindig rendre ilyen férfival hoz össze a sors, és újból és újból elköveted azt a hibát, hogy a csapdájába esel, az már nem mondható fiatalkori lázadásnak, annak mélyebb lelki okai vannak. Ez sokszor visszavezethető a szülőkkel való viszonyra. Ilyenkor fontos, hogy megfelelő önismereti munkával megteremtsd a lehetőségét annak, hogy egy megbízható férfival megismerkedve legyen esélyed a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra.

Egy megfelelő önbizalommal és önbecsüléssel rendelkező nő, bár tudja, hogy a rosszfiúkkal heves érzelmi kapcsolatokat élhet meg, tisztában van vele, hogy mély szeretetben, nyugodt életben egy rendes férfi mellett lehet inkább része.

 

Tudatos munkával, önmagad legjobb énjévé válva, megtalálhatod a hozzád legjobban illő párt!

Keress meg, ha úgy érzed, hogy változtatni szeretnél a korábbi mintáidon és sikeresebb lennél a partnerválasztásaidban!

Latest Posts

A menopauza leggyakoribb tünetei

Mostanában egyre többször van meleged és még a szobahőmérsékletet is másképpen viseled el? Vajon mi történik veled? Nem...

A boldogság Kék madara mindenkinek elérhető

Joshi Bharat azt mondja, neki magyar lelke van. Nem is csoda, hiszen 43 éve él Magyarországon, amit választott...

A végtelen combok és bomba testek margójára

"XY 60 éves létére bomba testet villantott bikiniben..." Hűű faktor kimaxolva, nem is tudom, hogy milyen dőlésszögben cumizzam...

A szeretetben csak szeretet van

Becses Arámmal nemrég gondoltunk egy bátrat és megint másik városba költöztünk, a korábbi lakóhelyünktől jóval távolabb, így elég sok minden átalakult...