14.2 C
Budapest
2024, április 19,

Friss

Login Slot88: Hyperlink Alternatif Slot88 Slot 88 Login Versi Terbaru

Jika Anda sudah memiliki akun, cukup masuk dengan menggunakan nama pengguna dan kata sandi yang Anda buat saat mendaftar. Setelah Anda mengisi formulir pendaftaran, Anda mungkin perlu melakukan verifikasi akun Anda. Daun123 biasanya akan mengirimkan e-mail verifikasi atau kode verifikasi melalui SMS ke alamat email atau nomor telepon yang Anda berikan. Periksa kotak masuk e-mail Anda atau pesan di ponsel Anda untuk menemukan instruksi verifikasi dan ikuti petunjuk yang diberikan.

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

OH MEIN GOTT! Das ABC von Online Dating

Unter den coolsten Gründe, sprechen online ist Nutzung einem bestimmten Sprachvokabular gesprochen nur im Internet, a Sprache an meine Meinung wirklich vereinfacht und...

Pixbet: Apostas Oficiais Do Brasileiro Acerte No Bolão Pixbet!

Após concluir determinadas etapas, você terá a oportunidade de efetuar as suas apostas e desfrutar de todos os serviços e recursos disponíveis. Seguindo os passos descritos acima, é possível que o apostador renomeie o atalho na tela principal do seu dispositivo. Essa é uma solução mais prática de baixar Pixbet app e apostar a qualquer momento. A versão apk está disponível para os usuários do sistema Android, ou na versão móvel para aqueles que usam o sistema iOS. Ademais, é importante mencionar, que o cadastro deve ser preenchido com dados reais e válidos.

Ha nem kockáztatsz, nem fogsz meggazdagodni.

Kifutóban van az ETF-divat és újra hódítani kezdenek az aktívan kezelt alapok, részben a diszruptív technológiáknak köszönhetően – véli Hans-Jörg Naumer, az Allianz Global Investors nemzetközi tőkepiaci és tematikus kutatási vezetője. A szakember szerint a volatilitás ellenére a fejlett Európa most rendkívül jó befektetési lehetőséget jelent, főleg az osztalékfizető részvényeket érdemes vásárolni, de Magyarország kilátásai is kedvezők. Naumer A viselkedési közgazdaságtan híve, melynek egyik alaptétele hogy a befektetők nem viselkednek racionálisan.

Nemrégiben a „Az aktívan kezelt vagy a passzív alap hoz többet a konyhára?”  című cikkünkben az aktívan kezelt kötvényalapok előnyeiről írtunk. Hans-Jörg Naumer az Allianz Global Investors nemzetközi tőkepiaci és tematikus kutatási vezetője a Portfólio Investment, Wealth and Savings 2017 Konferenciáján előadóként vett részt. Írásunkban összefoglaljuk a Portfólió számára adott interjúját.

 

Aktív –passzív vagyonkezelés

 

Hans-Jörg Naumer aktív portfóliókezeléssel foglalkozik, ezért az aktív vagyonkezelésben hisz. Szerinte a lakossági és intézményi befektetők azért teszik a pénzüket – legalábbis részben – indexkövető alapokba, ETF-ekbe, mert ez a befektetési forma olcsó. Persze az, hogy valami olcsó, önmagában nem jelent semmit. A lényeg az, hogy a levont költségek arányban legyenek a szolgáltatás minőségével. Véleménye szerint az ETF-ek népszerűsége most jutott el a csúcspontra, és ezután egy lecsengő trend következik. Persze nem ez a piaci konszenzus, hiszen sok elemző gondolja azt, hogy még mindig van bennük fantázia. Ha viszont a diszruptív technológiákat (a fogalom magyarázatát lásd a cikkünk végén) is bevesszük az elemzésünkbe, egyre világosabb, hogy az ETF-ekbe való befektetés a múltba való befektetést jelenti.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a múltbéli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre. Gondoljunk csak a dotkomlufira, mindenki mindenhol túlságosan sok pénzt fektetett a tech-, média- és kommunikációs szektorba, azért, mert azt látták, hogy jól teljesít a szektor, azt viszont nem látták előre, hogy az egész a fejükre fog omlani. Ilyen esetben segített volna a részvények egyedi kiválasztása, a diverzifikáció, a kockázatkezelés, ami a passzív alapoknál nem elérhető. Hasonló volt a helyzet akkor is, amikor a 2008-as válságot okozó pénzügyi szektor részvényeiben volt mindenkinek a pénze.

A ’90-es évekig átlagosan 60 évig volt egy vállalat tagja az S&P 500 indexnek. Manapság ez már csak 12 év, a trend pedig egyre lejjebb megy a diszruptorok (a fogalom magyarázatát lásd a cikkünk végén) miatt, ezért a befektetőknek okosan kell választaniuk, és aktívan menedzselt termékekbe kell fektetniük.

buildings.jpg

Szintén igaz, hogy nem minden portfóliómenedzser tudja elérni még a benchmark hozamot sem. Az ügyfél felelőssége, hogy jól válasszon magának aktívan kezelt alapot. Vannak olyan alapkezelők, akik kifejezetten jól teljesítenek hosszú távon is. Ez függ a vagyonkezelő tudásától, tapasztalatától és az elemzések minőségétől is, amelyeket használ.

Az alapkezelőknél hatalmas vagyon összpontosul, a számítógépek segíthetnek a portfóliómenedzsereknek elemezni, folyamatokat érzékelni, rendszerezni, de még messze vagyunk attól, hogy valaki az otthoni laptopján is futtatni tudjon egy olyan programot, ami teljes egészében átveszi egy vagyonkezelő munkáját.

Naumer nagy rajongója a viselkedési közgazdaságtannak, ennek az egyik alaptétele, hogy a befektetők nem viselkednek racionálisan. Ha pedig a befektetők nem racionálisak, a piacok nem működhetnek hatékonyan. Emiatt pedig rengeteg lehetősége van a portfóliómenedzsereknek benchmark feletti hozamot, alfát generálni.

 

Milyenek a politikai kilátások?

 

A francia közvélemény-kutatások alapján Le Pen nem olyan népszerű, várhatóan a második fordulóban ki fog kapni. Persze sosem lehet tudni. Tegyük fel, hogy elnök lesz. Ebben az esetben is nagyon elszigetelt lesz majd, az országnak lesz egy olyan elnöke, aki nem rendelkezik parlamenti fölénnyel, a Nemzeti Front kisebbségben marad. Éppen ezért nehéz lesz bármilyen markáns változást véghez vinnie a parlament támogatása nélkül, nem fogja tudni minden elképzelését megvalósítani. Ennek ellenére, ha mégis megválasztanák, a bizonytalanság kétség kívül jelentősen megnő. Összességében ez a francia gazdaságnak, sőt egész Európának árthat.

Donald Trump valószínűleg képes lesz elfogadtatni a várva várt adócsomagját. Viszont nemcsak az adócsomagra érdemes figyelni, hanem a keynesi deficitpolitikájára is, ugyanis többek közt azzal akarja újra naggyá tenni Amerikát, hogy az államadósságot jelentősen megnöveli. Reformjainak egy részét biztos akadályozza, hogy pár napja Amerika elérte az adósságplafont. Trumpnak ahhoz, hogy valóban meg tudja valósítani a reformjait, egy csomó nyilvános intézményt, iskolát, múzeumot be kell majd zárnia. Nem fog tudni mindent megvalósítani, amit tervezett.

 

Melyek lehetnek a hosszú távon sikeres befektetések?

 

Naumer nem szívesen fektet közvetlenül részvényekbe, inkább az alapokban hisz. Szerinte az európai osztalékfizető, blue chip részvényekben van most fantázia, emellett a fejlett piaci tech-részvények jelenthetnek hosszú távon is jó befektetési lehetőséget.

Az európai picokon számíthatunk a volatilitásra, a francia, német választások és az olasz reformok lassulása bizonytalanságot hoz. Nem érdemes szem elől téveszteni a deglobalizációt és Donald Trumpot sem. Az infláció viszont újra beindul, az árak emelkednek, amíg az államadósságot az EKB-pénznyomda finanszírozza, és ha a jelenlegi növekedési kilátások fennmaradnak, akkor kedvező lesz a környezet az európai részvények számára. Nyilván megvannak a kockázatok és volatilitás várható, de most érdemes lehet kockázatosabb, európai eszközökbe fektetni.

Az orosz részvénypiac alakulása rendkívül szorosan összefügg az olajárakkal, ez pedig nem jó, mert nem annyira diverzifikált, mint kellene lennie. Hosszú távon pedig szerinte rendkívül rosszak az orosz piac kilátásai. Oroszország ráadásul egy rendkívül nagy demográfiai problémával is küzd, itt pont a rövid átlagos várható élettartam a probléma.

Magyarországon számos cég termel az európai piacra, így Európa várható jó teljesítménye kihat Magyarországra is. Persze ha túlságosan felerősödik az EU-ellenes retorika az országban – más országokhoz hasonlóan -, ez komoly tőkekiáramlást okozhat. A deglobalizációnak minden magyar a vesztese lehet.

 

Befektetéseinknél érdemes kockázatot vállalni

 

Naumer szerint leginkább azt kell tudatosítani az emberekben, hogy anélkül nem lehetnek vagyonosak, hogy nem kockáztatnak.

Arra nem kapsz kockázati prémiumot, ha bankszámlán tartod, vagy esetleg állampapírokba fekteted a pénzed. Persze fontos a diverzifikáció is, de kockázatot is kell vállalni, a kettő tökéletes elegyét alkotják a befektetési alapok.

Kifizetődő kockázatot vállalni, mert pl. az amerikai piacon gyakorlatilag az elmúlt 200 alig volt olyan 30 éves befektetési ciklus, ahol az állampapírokat nem teljesítették túl a részvények. Hosszú távon a kockázat mindenképpen az előnyös. Persze diverzifikálni mindenképpen szükséges, sosem érdemes csak egyféle eszközosztályban tartani a pénzt és érdemes osztalékra is játszani, ami szintén simítja az árfolyamkockázatot.

Az embereket oktatni kell, itt jön be a tanácsadás és a kellően egyszerű, érthető termékek fontossága. Fontos, hogy az embereknek meg kell érteniük a különbséget a befektetés és a spekuláció között. A legjobb persze az, ha valaki folyamatosan figyeli a piacot, a híreket és a grafikonokat. Ha pedig befektetünk, mindig hozzunk létre stratégiát és aztán bármi történik, tartsunk ki mellette. Volatilitás mindig is volt, mindig is lesz, nem kell vele foglalkozni. A lényeg, hogy a piacon maradjon a pénz.

 

Mi a diszruptor, a diszruptivitás jelentése

 

A gazdaságban a diszruptor az, aki izgalmat kelt, változást hoz, a diszruptivátás a változás. Az amerikai CNBC negyedik éve közli az 50 általa legfontosabbnak tartott disztruptor cég listáját. Összességében ez az 50 cég 41 milliárd tőkével rendelkezik, és piaci értékük meghaladja a 242 milliárd dollárt a PitchBook (2007-ben Amerikában alapított gazdasági-pénzügyi elemző cég, több mint 600 alkalmazottal, 1800 ügyféllel) adatai szerint. Íme, a CNBC 2016 os diszruptor listája:

 

1 Uber A $66 billion on-demand ride
2 Airbnb There’s no place like (someone else’s) home
3 Ezetap Leading India’s cashless revolution
4 Palantir Technologies Big data; bigger secrets
5 23andMe Decoding your ancestry
6 Bloom Energy Live off the grid; keep the lights on
7 Ginkgo Bioworks Custom organism design
8 Klarna No cart left behind
9 Blippar Change your reality
10 Coursera Now we can all get in to Princeton
11 Houzz Open for renovations
12 Udacity Closing the skills gap
13 LanzaTech Don’t just reduce your carbon footprint — recycle it!
14 Cloudera You make me want to Hadoop
15 DAQRI Virtual reality on the shopfloor
16 Snapchat The ghost in Facebook’s machine
17 Oscar Health insurance for the 21st century
18 Phononic Seriously cool
19 MongoDB Big data’s thought leader
20 Synack The white-hat army
21 Teespring Turning T-shirt designers into millionaires
22 SimpliVity Hyperconverged IT Infrastructure (ask your IT guy)
23 Slack There’s no „I” in Slack
24 CloudFlare The internet’s neighborhood watch
25 Spotify Playlists are the new mixtapes
26 Medium Life after Twitter for Ev and many more characters
27 Lyft Hitch a ride with General Motors
28 Veniam The internet of moving things
29 Stripe How the internet gets paid
30 SpaceX Mars or bust?
31 InsideSales.com Automated lead generation
32 SurveyMonkey Ask more questions
33 Diamond Foundry Conflict-free marriage proposals
34 WeWork Working together is better
35 Kabbage Funding for the little guy on Main St.
36 Deezer It’s French for „Spotify”
37 Humacyte New and improved blood vessels
38 Okta Protecting your identity at work
39 Twilio The telecom unicorn that makes Uber work better
40 Cylance Using A.I. to fight cybercrime
41 Moderna Therapeutics Building a massive drug pipeline
42 Dropbox Billions and billions of files saved
43 Dataminr Making Twitter make sense
44 Motif Invest in ideas
45 LISNR Using sound to make waves in the app world
46 Pinterest The world’s bulletin board
47 Jaunt Put yourself in the story
48 GitHub Faster software development
49 SoFi Trying to ease the student-debt crisis
50 Instacart Squeezing melons so you don’t have to

Latest Posts

Login Slot88: Hyperlink Alternatif Slot88 Slot 88 Login Versi Terbaru

Jika Anda sudah memiliki akun, cukup masuk dengan menggunakan nama pengguna dan kata sandi yang Anda buat saat mendaftar. Setelah Anda mengisi formulir pendaftaran, Anda mungkin perlu melakukan verifikasi akun Anda. Daun123 biasanya akan mengirimkan e-mail verifikasi atau kode verifikasi melalui SMS ke alamat email atau nomor telepon yang Anda berikan. Periksa kotak masuk e-mail Anda atau pesan di ponsel Anda untuk menemukan instruksi verifikasi dan ikuti petunjuk yang diberikan.

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

OH MEIN GOTT! Das ABC von Online Dating

Unter den coolsten Gründe, sprechen online ist Nutzung einem bestimmten Sprachvokabular gesprochen nur im Internet, a Sprache an meine Meinung wirklich vereinfacht und...

Pixbet: Apostas Oficiais Do Brasileiro Acerte No Bolão Pixbet!

Após concluir determinadas etapas, você terá a oportunidade de efetuar as suas apostas e desfrutar de todos os serviços e recursos disponíveis. Seguindo os passos descritos acima, é possível que o apostador renomeie o atalho na tela principal do seu dispositivo. Essa é uma solução mais prática de baixar Pixbet app e apostar a qualquer momento. A versão apk está disponível para os usuários do sistema Android, ou na versão móvel para aqueles que usam o sistema iOS. Ademais, é importante mencionar, que o cadastro deve ser preenchido com dados reais e válidos.