11.5 C
Budapest
kedd, szeptember 21, 2021

A férfi művész a konyhában, a nő pedig tündér?

A világ nagy konyhafőnökei azonban nem a mamák, hanem többnyire férfiak. Hogyan lehetséges ez?

Friss

8 éve élünk zizegésben – ADHD-s, Asperger szindrómás gyerekeket támogat Szabó Ági

Ági fia most lett nyolcéves. Évek óta keresik, hogy ő mitől más, de sokkal inkább azt, hogyan tudnának neki a legjobban segíteni,...

Feltámadás

46 éves leszek november 5-én, de úgy tűnik, hogy még most sem vagyok tisztában a saját érzelmeimmel. Biztos voltatok úgy már, hogy...

Éljük meg a nőiességünket 40 éves kor felett is!

A negyvenedik életévét betöltve az ember lazán legyint, hogy már túl van élete virágán, hova divatozzon, minek öltözzön ki. Már a megfelelő...

Az ingatlanbefektetés nem a húszévesek kiváltsága

Általános szabály, hogy minél korábban fektetünk be, annál több lehetőséget adunk magunknak a vagyonunk növelésére. Ez vonatkozik a részvények, kötvények és ingatlanok...

Ortopédiai, reumatológiai problémák orvoslása magán egészségbiztosítás útján

Magyarok százezreinek életét keserítik meg a mozgásszervi megbetegedések. Az állami egészségügyi rendszer túlterheltsége, ezzel együtt a várólisták hosszúsága csak tovább tetézik a bajt. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk minél előbb alapos és szakszerű ellátásban részesülni.

Magyarországon komoly népegészségügyi problémának számítanak a mozgásszervi megbetegedések, hiszen rengetegen szenvednek ortopédiai és reumatológiai panaszoktól.

Ezek az egészségügyi problémák megfelelő kezelés nélkül azonban egyre súlyosabbá válhatnak, így akár tartósan fennálló fájdalommal és a mozgástartomány jelentős csökkenésével is szembe kell néznünk.

Az idő múlásával a panaszok már olyan szinten is befolyásolhatják mindennapi életünket, hogy dolgozni és így akár pénzt keresni is képtelenek lehetünk.

Az állami ellátás zsákutcái

Viszont nem feltétlenül csak úgy juthatunk el idáig, hogy figyelmen kívül hagyjuk a panaszokat és nem kérünk segítséget.

Sajnos azok sem mindig részesülnek kellően alapos ellátásban, akik már az első tünetek jelentkezésekor felismerik az orvosi kezelés, esetleg egy beavatkozás szükségességét.

Ráadásul laikusként sokszor nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a megfelelő szakrendelésre kértünk-e időpontot, vagy jó orvoshoz irányítanak-e át bennünket, arról nem is beszélve, hogy a fáradt, gyakran ingerlékeny orvosoknak a csúcsidőben (főleg vírushelyzetben) mindössze néhány percük jut egy-egy betegre, így pedig joggal kérdőjelezhetjük meg az ellátás alaposságát.

Azonban ha elégedetlenek vagyunk az állami egészségüggyel, akkor érdemes nyitni az “alternatív megoldások” felé.

Reumatológia vagy ortopédia?

Ahhoz, hogy minél előbb megkapjuk a megfelelő kezelést, nem elég csak azt felismerni, hogy egy magánorvos felkeresésével jelentősen lerövidíthetjük az egész procedúrát.

Rengeteg időt – és akár pénzt is – spórolhatunk azzal is, ha tudjuk, hogy pontosan milyen jellegű problémával küzdünk. Így ugyanis felesleges körök nélkül, egyből a megfelelő szakemberhez tudunk fordulni.

A mozgásszervi megbetegedéseket alapvetően két nagy csoportra osztjuk: reumatológiai és ortopédiai jellegű problémákra.

A csontokat, az ízületeket, az inakat és az izmokat érintő panaszainkkal tehát ortopédushoz és reumatológushoz is fordulhatunk, mégsem mindegy, hogy mikor kitől kérünk segítséget. Ha például fájdalmaink egy sérülést követően alakultak ki, vagy már korábban közölték velünk, hogy idővel csípő- vagy térdprotézisre lesz szükségünk, akkor valószínűleg egy ortopéd szakembert kell felkeresnünk.

Míg, ha panaszaink inkább a kor előrehaladtával vagy egy kullancscsípéssel függenek össze, esetleg reggeli ízületi merevséget és más testrészekbe kisugárzó fájdalmat érzékelünk, akkor a reumatológus lesz a mi emberünk.

Ha meg is találtuk a helyes utat, elképzelhető, hogy nagyokat nyelünk vagy felszalad a szemöldökünk a magánkórházak szolgáltatásai között böngészve. Sokan ugyanis épp a magánegészségügy borsos árai miatt döntenek úgy, hogy mégis várnak inkább 3-4 hónapot az állami ellátásra.

Szerencsére létezik arany középút, amellyel nem kell egy váratlan egészségügyi probléma felbukkanása esetén mélyen a zsebünkbe nyúlni, mégis kijuthatunk az állami egészségügy zsákutcájából.

Mit nyújthat egy magán egészségbiztosítás?

A fent említett arany középút nem más, mint a magán egészségbiztosítás. Ennek segítségével ugyanis valóban elérhetővé válik bárki számára a magas színvonalú ellátás, hosszú várakozási idő nélkül.

A gyors ellátást és a könnyű információszerzést egy professzionális, ellenőrzött orvosi csapat biztosítja, mindezt egy kulturált, jól felszerelt magánklinikán.

Átlagosan a telefonos érdeklődéstől számított 5 napon belül már fogad is minket a megfelelő szakorvos, aki szükség esetén, akár a képalkotó vizsgálatokat, például az MRI-t és a CT-t is segít elvégeztetni.

További előnye, hogy nemcsak mozgásszervi problémák, hanem más jellegű panaszok, vagy az alapvető szűrővizsgálatok kapcsán, de még súlyos betegségek esetén is jóval gördülékenyebben és emberségesebben elintézhetünk mindent, szinte egy szempillantásnyi idő alatt.

Ráadásul saját egészségünk mellett akár az egész családét is bebiztosíthatjuk. Így pedig végérvényesen elfelejthetjük az olyan helyzeteket, amikor órákat kell eltölteni a sürgősségin a gyermekünk törött lába miatt, vagy fél évet várni a nagyi porckorongsérv műtétjére.

A fent leírtakat a magyarok többsége ma még luxusnak tartja, pedig közel sem a gazdagok kiváltsága a magas színvonalú ellátás.

Ha havonta pár ezer forintot félre tudunk tenni, már sokkal kedvezőbben jöhetünk ki, mintha a baj bekövetkeztekor kell hirtelen előhúznunk akár több százezer forintot egy komoly magánkórházi kezelésre.

Összegzés

Az elv gyakorlatilag ugyanaz, mint a lakásbiztosításoknál: havonta fizetünk egy alacsonyabb összeget, hogy probléma esetén ne okozzon nagy fejtörést a megoldásra szükséges százezrek előteremtése.

A magán egészségbiztosítást tehát tulajdonképpen egy hosszú távú befektetésnek is felfoghatjuk, amelyet legdrágább kincsünkért, az egészségünkért vállalunk be.

Érdemes tehát átgondolni, hogy milyen kiadási szokásainkon tudnánk változtatni ahhoz, hogy havi szinten megspórolhassunk pár ezer forintot az egészségünk bebiztosítása érdekében.

(X)

Latest Posts

8 éve élünk zizegésben – ADHD-s, Asperger szindrómás gyerekeket támogat Szabó Ági

Ági fia most lett nyolcéves. Évek óta keresik, hogy ő mitől más, de sokkal inkább azt, hogyan tudnának neki a legjobban segíteni,...

Feltámadás

46 éves leszek november 5-én, de úgy tűnik, hogy még most sem vagyok tisztában a saját érzelmeimmel. Biztos voltatok úgy már, hogy...

Éljük meg a nőiességünket 40 éves kor felett is!

A negyvenedik életévét betöltve az ember lazán legyint, hogy már túl van élete virágán, hova divatozzon, minek öltözzön ki. Már a megfelelő...

Az ingatlanbefektetés nem a húszévesek kiváltsága

Általános szabály, hogy minél korábban fektetünk be, annál több lehetőséget adunk magunknak a vagyonunk növelésére. Ez vonatkozik a részvények, kötvények és ingatlanok...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

Anyák napja Ausztriában

Hány könyvet olvastam erről, és egyre tanácstalanabb vagyok, és egyre inkább a csak ma, csak ma tudjam őket épp eléggé szeretni vezet...

10% felett is hoztak a magyar nyugdíjpénztárak

A legnagyobb önkéntes pénztáraknál két olyan portfólió is volt, amely 10% felett teljesített

A bankokba vetett bizalmunk 50%-kal csökkent! Mi lehet ennek az oka?

Emberek világszerte úgy érzik, a bankoknál nincsen jó helyen a pénzük

Íme a leggyakoribb állásinterjús kérdések!

Nehéz előre belőni a várható állásinterjús kérdéseket, hiszen ezek nagyrészt szakterülethez és pozícióhoz kapcsolódnak. Ugyanakkor van néhány olyan általánosságban előforduló nagy klasszikus, amely a legtöbb állásinterjún olyan, mint a popcorn a moziban,

Varázslatos karácsonyi ajándékötletek hazai gyártóktól és szolgáltatóktól már 5000 forint alatt

Hazait vásárolni trendi, de most inkább arra gondolj, hogy a Covid helyzet gazdasági hatása hány vállalkozást rengetett meg. Kezdeményezésünkkel olyan vállalkozókat...

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.