11.5 C
Budapest
szombat, július 24, 2021

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

A díjat egyszerre összesen 70-en birtokolhatják, és tavaly - első ízben - 69 művésznek adták át, mivel a cirkuszművészek közt még nincs Kossuth-díjas

Friss

Nyitottan és ítélkezés mentesen tekint a világra

Nem adja könnyen a gondolatait. Amilyen szenvedéllyel nyit meg másokat, olyan szemérmes, ha saját magáról beszél. Úgy érzi, végre a saját útját...

A szeniorokat is elcsábítja a digitális világ

Egyre inkább a mindennapok részévé válik az internethasználat az idősebbek körében is. A szeniorokra a kapcsolattartási és az önellátási igények teszik a...

A társkeresés labirintusában – társkeresés 40 felett

Igen, negyven fölött is van remény, habár én egy jó párszor feladtam. Nem azért, mert éveim hátralévő részét egyedül szerettem volna tölteni....

Ortopédiai, reumatológiai problémák orvoslása magán egészségbiztosítás útján

Magyarok százezreinek életét keserítik meg a mozgásszervi megbetegedések. Az állami egészségügyi rendszer túlterheltsége, ezzel együtt a várólisták hosszúsága csak tovább tetézik a bajt. Nézzük, milyen...

3+1 dolog, amit tudnod kell, mielőtt szemöldöktetoválást csináltatsz!

A szemöldöktetoválás hatalmas találmány, hiszen széppé teszi az arcot és sok időt spórolhatunk meg vele reggelenként. De, mivel akár életünk végéig is viselhetjük, érdemes alaposan utána járni mindennek, mielőtt a kozmetikus székébe fekszünk.

Minden nő szép szemöldökre vágyik, hiszen ez ad keretet az arcnak és a szemeknek. A jól formált szemöldök tökéletesít, de a hiányos, vagy formátlan tönkreteszi az egész megjelenésünket. Manapság több módszer is van arra, hogy gatyába rázzuk a szemöldökünket, ilyen a szemöldökceruza, a formázó gél és a por, illetve a legújabb találmány, a microblending toll, amivel a hiányosságokat tölthetjük ki. Vagy választhatjuk a szemöldöktetoválást is, ami hosszú időn át megkímél minket a reggeli szemöldök tökéletesítéstől. Ez elsőre nagyon jól hangzik, de nem árt néhány dolgot figyelembe venni, mielőtt döntünk.

Figyelem! Nem akarunk senkit lebeszélni a sminktetoválásról – vagy netán ellene hangolni -, hiszen vannak esetek, például szőrzetvesztéssel járó egészségügyi problémák, amikor sokat segít abban, hogy nőnek érezzük magunkat. Cikkünk azokhoz szól, akik már eljátszottak a gondolattal, hogy kozmetikai tetoválással szépítenék szemöldöküket, összeszedve a legfontosabb információkat.

Ki és hogy tetovál?

Míg korábban csak pár kozmetikusmester készített szemöldöktetoválást, addig mára már sokkal többen sajátították el a technikát és kezdték ezen a módon szépíteni vendégeiket. Mint mindennek, a szemöldöktetoválásnak is saját evolúciója van, de minden változata arra szolgált, hogy ne kelljen zsonglőrködni a szemöldökceruzával, a szemöldökpúderrel vagy épp a krémes szemöldökpomádéval minden áldott reggel a tökéletes megjelenésért. Nem csoda, hogy a nők kapva kaptak a lehetőségen!

Tetoválási módszerek

 Kezdetben volt a satírozás, ami azt jelentette, hogy telibe tetoválták az egész szemöldököt és az úgy nézett ki, mintha tussal rajzolták volna fel a szemek fölé. Akkoriban történt néhány komoly baki is, végigszáguldottak a neten a vicces képek az elrontott szemöldökökről.

Forrás: Pinterest

Aztán jött a szálas technika, ami úgy néz ki, hogy a tetoválógéppel apró vonalakat, szálakat ütnek a bőrbe, melyek a már meglévő szemöldök ívéhez és a szőrszálak irányához illeszkednek. Ez sokak számára tökéletes megoldást nyújtott.

Forrás: Pinterest

Manapság a szálas, a púderes hatás és ezek kombinációja hódít igazán. A púderes változat úgy néz ki, mintha finom árnyékolással lenne kiemelve a szemöldök, a kombinált megoldás viszont maximálisan természetes megjelenést ad.

Hol a csapda?

No igen, a kérdés jogos, ha valami ennyire tökéletesnek tűnik. Először is, nézzük az időtényezőt. Az első szemöldöktetoválás meglehetősen sokáig tart, hiszen be kell rajzolni a tökéletes ívet, és aztán jön csak a tortúra! Van, akinek jobban, van, akinek kevésbé fáj a tetoválás, még akkor is, ha folyamatosan kenik közben érzéstelenítő krémmel. A gyógyulás sem sokkal jobb, először ég, aztán húzódik, végül viszket a terület, hiszen le kell vetnie a heget. Ezután jön még egy találkozás a tetováló géppel, hiszen gyakran ki kell kicsit igazítani, javítani a szemöldököt, ott, ahol kimaradt egy szálnyi hely vagy kidobta a bőr a festéket. Ezután már könnyebben és gyorsabban regenerálódik a bőr és máris büszkén viselhetjük új szemöldökünket, ami pont olyan, ami passzol az arcunkhoz.

Van azonban 4 olyan dolog, amire fel kell készülni a jövőre nézve!

1. Rendszeresen frissíteni kell

Igen, épp úgy, mint a számítógép operációs rendszerét! A kozmetikai tetoválás során ugyanis nem kerül olyan mélyre a bőrbe a festék, mint a normális tetoválás esetén, így idővel a bőr kiveti magából. Legalábbis egy részét, ugyanis az, hogy teljesen eltűnik idővel, nem igaz. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 1,5-2-3 évente – függően attól, hogy reagál a bőrünk a festékanyagra, milyen gyorsan kopik ki belőle részben – újra és újra a tetováló gép alá kell feküdni és fel kell frissíteni az egészet.

2. Megváltozhat a színe

Mivel az emberek bőre nem egyforma – még azoké sem, akik ugyanolyan krémet használnak -, előfordulhat, hogy a szemöldöktetoválás során bevitt festék színe megváltozik. Régen a feketével satírozott szemöldökök alakultak át sötétkékké vagy sötétzölddé, ami azért elég ijesztő egy arcon, de manapság sem ritka, hogy például a sötétbarna kivörösödik és hasonlók.

3. Jobban látszik miatta a gravitáció – no meg a plasztika!

Hát igen, az öregedés. Ahogy idősödünk, az arcvonásaink úgy ereszkednek meg a föld felé és ez sajnos a szemöldökre is igaz. Ha lejjebb kerül a helyéről, a tetoválás is vele ereszkedik, viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kap és nem ritka, hogy mérges tekintetet eredményez. Ha viszont úgy döntünk, hogy teljes- vagy részleges arcplasztikát – homlok- vagy szemöldökemelést – végeztetünk, könnyen megeshet, hogy a szemöldökünk nem teljesen a régi helyén fog pompázni. Lehet, hogy csak pár milliméter, de ebben az esetben a legkisebb is számít!

4. Eltávolítani sokkal nehezebb!

Az sem ritka, hogy valaki úgy dönt, hogy nem akar bajlódni a tetoválással, vagy annyira elváltozott a színe, hogy azzal már nem sokat lehet kezdeni. Ilyenkor vetődik fel az eltávolítás lehetősége. Ez általában lézeres kezeléssel történik, ami nagy erejű energiaimpulzusokkal feldarabolja a festékrészecskéket és ezek idővel távoznak a kiválasztó rendszeren át a bőrből. Régebben ehhez le kellett borotválni a szemöldököt, de a legújabb technológiák már nem követelik ezt meg, viszont soha nem elég egy alkalom, általában 5-8 lézerezés kell ahhoz, hogy szinte teljesen eltűnjön a szemöldöktetoválás, de bőre és festéke válogatja a pontos számot.

Ahogy a tetoválás után, itt is varasodás, hegesedés, sőt esetenként hólyagosodás is jelentkezik, hiszen a lézer kicsit megégeti a bőrt. Ezen kívül jóval drágább is az eltávolítás, mint a tetoválás, hiszen alkalmanként 13-18 ezer forintba fájhat, ha úgy döntünk, megszabadulnánk a szemöldöktetoválásunktól.

Latest Posts

Nyitottan és ítélkezés mentesen tekint a világra

Nem adja könnyen a gondolatait. Amilyen szenvedéllyel nyit meg másokat, olyan szemérmes, ha saját magáról beszél. Úgy érzi, végre a saját útját...

A szeniorokat is elcsábítja a digitális világ

Egyre inkább a mindennapok részévé válik az internethasználat az idősebbek körében is. A szeniorokra a kapcsolattartási és az önellátási igények teszik a...

A társkeresés labirintusában – társkeresés 40 felett

Igen, negyven fölött is van remény, habár én egy jó párszor feladtam. Nem azért, mert éveim hátralévő részét egyedül szerettem volna tölteni....

Ortopédiai, reumatológiai problémák orvoslása magán egészségbiztosítás útján

Magyarok százezreinek életét keserítik meg a mozgásszervi megbetegedések. Az állami egészségügyi rendszer túlterheltsége, ezzel együtt a várólisták hosszúsága csak tovább tetézik a bajt. Nézzük, milyen...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

Hasznos tippek angol nyelvű állásinterjúhoz

A legalább középfokú angol nyelvtudás számos pozícióban alapkövetelmény a mai munkaerőpiacon. Azonban ha valaki nem használja rendszeresen nyelvtudását, hiába lapul a fiókjában a nagyszerűségét igazoló nyelvvizsgapapír. Segítünk az angol nyelvű állásinter

Szülőtartás – mi történt fél év alatt?

Sokan perek százait helyezték kilátásba a tavaly júliusi törvénymódosítást követően. Különösen nagy kockázati tényezőnek látszott az a tény, hogy a szülő helyett harmadik személy is pert indíthat a gyermek ellen egy éves visszamenőleges hatállyal.

Értem én, hogy szélmalom, de mi hajcsa? (direkt van így írva)

Félelmetes és egyben undorító, hogy az emberek mennyire félre tudnak söpörni mindent, ha a saját vágyaikról vagy a boldogság hisztérikus kereséséről van szó.

A biztosítási piac ipari forradalma

Lehetséges, hogy a taxisok után a biztosítási ügynökök állóvizét fogja felkavarni egy technológiai újítás?

A fedett ínszakadás – macerás és nehéz kezelni

Fontos megjegyeznem, hogy a műtét nélküli gyógyulás egyik alapfeltétele, hogy az ujj vége a 6 hét alatt

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.