11.5 C
Budapest
csütörtök, december 3, 2020

Baba a fedélzeten – Egy átlagos hétfő reggel

A téma itt hever az orrom előtt, nem tudok vele mit kezdeni, kétségbe esve keresem a megoldást. A történet 6:00-tól 9:47 között időrendben a következő

Friss

3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Az előzetes számításoknak megfelelő mértékben emelkednek a nyugdíjak a jövő évben. December 2-án jelent meg a Magyar Közlönyben a 2021. évi...

Szokásos ünnep, varázslatos biztonság

Örök téma, hogy mégis kinek mi a kedvenc ünnepe és akárhányszor felvetődik a kérdés, kikerülhetetlen választóvonallá válik a Karácsony. Az ünnep, amit...

Boomerek, Doomerek, Zoomerek – Kik ők?

Írták már önnek a Facebookon, hogy OK Boomer? Tudta, hogy sosem érthet meg egy zoomert? Mit tud a doomerek önkéntelen cölibátusáról? Na...

Húszévesen, két gyerekkel

Balival tavaly együtt kezdtük a gimnázium utolsó évét, amikor kiderült, hogy márciusban, még az érettségi előtt édesapja lesz két kislánynak. A felesége Bori, húszévesen...

3+1 dolog, amit tudnod kell, mielőtt szemöldöktetoválást csináltatsz!

A szemöldöktetoválás hatalmas találmány, hiszen széppé teszi az arcot és sok időt spórolhatunk meg vele reggelenként. De, mivel akár életünk végéig is viselhetjük, érdemes alaposan utána járni mindennek, mielőtt a kozmetikus székébe fekszünk.

Minden nő szép szemöldökre vágyik, hiszen ez ad keretet az arcnak és a szemeknek. A jól formált szemöldök tökéletesít, de a hiányos, vagy formátlan tönkreteszi az egész megjelenésünket. Manapság több módszer is van arra, hogy gatyába rázzuk a szemöldökünket, ilyen a szemöldökceruza, a formázó gél és a por, illetve a legújabb találmány, a microblending toll, amivel a hiányosságokat tölthetjük ki. Vagy választhatjuk a szemöldöktetoválást is, ami hosszú időn át megkímél minket a reggeli szemöldök tökéletesítéstől. Ez elsőre nagyon jól hangzik, de nem árt néhány dolgot figyelembe venni, mielőtt döntünk.

Figyelem! Nem akarunk senkit lebeszélni a sminktetoválásról – vagy netán ellene hangolni -, hiszen vannak esetek, például szőrzetvesztéssel járó egészségügyi problémák, amikor sokat segít abban, hogy nőnek érezzük magunkat. Cikkünk azokhoz szól, akik már eljátszottak a gondolattal, hogy kozmetikai tetoválással szépítenék szemöldöküket, összeszedve a legfontosabb információkat.

Ki és hogy tetovál?

Míg korábban csak pár kozmetikusmester készített szemöldöktetoválást, addig mára már sokkal többen sajátították el a technikát és kezdték ezen a módon szépíteni vendégeiket. Mint mindennek, a szemöldöktetoválásnak is saját evolúciója van, de minden változata arra szolgált, hogy ne kelljen zsonglőrködni a szemöldökceruzával, a szemöldökpúderrel vagy épp a krémes szemöldökpomádéval minden áldott reggel a tökéletes megjelenésért. Nem csoda, hogy a nők kapva kaptak a lehetőségen!

Tetoválási módszerek

 Kezdetben volt a satírozás, ami azt jelentette, hogy telibe tetoválták az egész szemöldököt és az úgy nézett ki, mintha tussal rajzolták volna fel a szemek fölé. Akkoriban történt néhány komoly baki is, végigszáguldottak a neten a vicces képek az elrontott szemöldökökről.

Forrás: Pinterest

Aztán jött a szálas technika, ami úgy néz ki, hogy a tetoválógéppel apró vonalakat, szálakat ütnek a bőrbe, melyek a már meglévő szemöldök ívéhez és a szőrszálak irányához illeszkednek. Ez sokak számára tökéletes megoldást nyújtott.

Forrás: Pinterest

Manapság a szálas, a púderes hatás és ezek kombinációja hódít igazán. A púderes változat úgy néz ki, mintha finom árnyékolással lenne kiemelve a szemöldök, a kombinált megoldás viszont maximálisan természetes megjelenést ad.

Hol a csapda?

No igen, a kérdés jogos, ha valami ennyire tökéletesnek tűnik. Először is, nézzük az időtényezőt. Az első szemöldöktetoválás meglehetősen sokáig tart, hiszen be kell rajzolni a tökéletes ívet, és aztán jön csak a tortúra! Van, akinek jobban, van, akinek kevésbé fáj a tetoválás, még akkor is, ha folyamatosan kenik közben érzéstelenítő krémmel. A gyógyulás sem sokkal jobb, először ég, aztán húzódik, végül viszket a terület, hiszen le kell vetnie a heget. Ezután jön még egy találkozás a tetováló géppel, hiszen gyakran ki kell kicsit igazítani, javítani a szemöldököt, ott, ahol kimaradt egy szálnyi hely vagy kidobta a bőr a festéket. Ezután már könnyebben és gyorsabban regenerálódik a bőr és máris büszkén viselhetjük új szemöldökünket, ami pont olyan, ami passzol az arcunkhoz.

Van azonban 4 olyan dolog, amire fel kell készülni a jövőre nézve!

1. Rendszeresen frissíteni kell

Igen, épp úgy, mint a számítógép operációs rendszerét! A kozmetikai tetoválás során ugyanis nem kerül olyan mélyre a bőrbe a festék, mint a normális tetoválás esetén, így idővel a bőr kiveti magából. Legalábbis egy részét, ugyanis az, hogy teljesen eltűnik idővel, nem igaz. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 1,5-2-3 évente – függően attól, hogy reagál a bőrünk a festékanyagra, milyen gyorsan kopik ki belőle részben – újra és újra a tetováló gép alá kell feküdni és fel kell frissíteni az egészet.

2. Megváltozhat a színe

Mivel az emberek bőre nem egyforma – még azoké sem, akik ugyanolyan krémet használnak -, előfordulhat, hogy a szemöldöktetoválás során bevitt festék színe megváltozik. Régen a feketével satírozott szemöldökök alakultak át sötétkékké vagy sötétzölddé, ami azért elég ijesztő egy arcon, de manapság sem ritka, hogy például a sötétbarna kivörösödik és hasonlók.

3. Jobban látszik miatta a gravitáció – no meg a plasztika!

Hát igen, az öregedés. Ahogy idősödünk, az arcvonásaink úgy ereszkednek meg a föld felé és ez sajnos a szemöldökre is igaz. Ha lejjebb kerül a helyéről, a tetoválás is vele ereszkedik, viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kap és nem ritka, hogy mérges tekintetet eredményez. Ha viszont úgy döntünk, hogy teljes- vagy részleges arcplasztikát – homlok- vagy szemöldökemelést – végeztetünk, könnyen megeshet, hogy a szemöldökünk nem teljesen a régi helyén fog pompázni. Lehet, hogy csak pár milliméter, de ebben az esetben a legkisebb is számít!

4. Eltávolítani sokkal nehezebb!

Az sem ritka, hogy valaki úgy dönt, hogy nem akar bajlódni a tetoválással, vagy annyira elváltozott a színe, hogy azzal már nem sokat lehet kezdeni. Ilyenkor vetődik fel az eltávolítás lehetősége. Ez általában lézeres kezeléssel történik, ami nagy erejű energiaimpulzusokkal feldarabolja a festékrészecskéket és ezek idővel távoznak a kiválasztó rendszeren át a bőrből. Régebben ehhez le kellett borotválni a szemöldököt, de a legújabb technológiák már nem követelik ezt meg, viszont soha nem elég egy alkalom, általában 5-8 lézerezés kell ahhoz, hogy szinte teljesen eltűnjön a szemöldöktetoválás, de bőre és festéke válogatja a pontos számot.

Ahogy a tetoválás után, itt is varasodás, hegesedés, sőt esetenként hólyagosodás is jelentkezik, hiszen a lézer kicsit megégeti a bőrt. Ezen kívül jóval drágább is az eltávolítás, mint a tetoválás, hiszen alkalmanként 13-18 ezer forintba fájhat, ha úgy döntünk, megszabadulnánk a szemöldöktetoválásunktól.

Latest Posts

3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Az előzetes számításoknak megfelelő mértékben emelkednek a nyugdíjak a jövő évben. December 2-án jelent meg a Magyar Közlönyben a 2021. évi...

Szokásos ünnep, varázslatos biztonság

Örök téma, hogy mégis kinek mi a kedvenc ünnepe és akárhányszor felvetődik a kérdés, kikerülhetetlen választóvonallá válik a Karácsony. Az ünnep, amit...

Boomerek, Doomerek, Zoomerek – Kik ők?

Írták már önnek a Facebookon, hogy OK Boomer? Tudta, hogy sosem érthet meg egy zoomert? Mit tud a doomerek önkéntelen cölibátusáról? Na...

Húszévesen, két gyerekkel

Balival tavaly együtt kezdtük a gimnázium utolsó évét, amikor kiderült, hogy márciusban, még az érettségi előtt édesapja lesz két kislánynak. A felesége Bori, húszévesen...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

A klimax elkerülhetetlen- időben készüljünk fel rá

A helyes táplálkozás kedvező hatásait hatékonyan egészíti ki a rendszeres testmozgás és a dohányzás teljes mellőzése.

Az örök Sancho Panza – Szűcs Sándor a Pesti Magyar Színház művésze

Az örök Sancho Panza – Szűcs Sándor a Pesti Magyar Színház művésze

Banki ügyek: októberben jön a kötelezően előírt alapszámla

Az alapszámla célja, hogy azok is nyissanak bankszámlát, akik szerény anyagi körülményeik miatt eddig nem rendelkeztek számlával.

5 dolgozótípus, aki kikészíti a munkatársait

Mindenhol vannak bomlasztó személyiségek, akik mérgezik a munkahelyi légkört. Nézzük, hogy kik ők, és felismeritek-e a felsorolt típusokat!

Carlos Slim Helú – dollár milliárdok nyomában

Carlos egyes források szerint mindössze 12 éves volt, amikor megnyitotta az első csekkfüzetét és részvényeket kezdett vásárolni a Mexikói Nemzeti Banktól.

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.