11.5 C
Budapest
szerda, július 8, 2020

Szigliget a kedvenc magyar településem

Szigliget a kedvenc magyar településem

Friss

Beszélj – na, ne mondd! A 40 pluszosok kommunikációs szokásai, attitűdjei

Hallgatunk, vagy megnyílunk? A kommunikációs szokásaink pusztán a habitustól függenek? Milyen tanult és hozott minták befolyásolják a korosztályunk kommunikációs szokásait?

Negyven felett is lehet munkát találni

Statisztikák szerint az ötven felettieknek csak 59 százaléka foglalkoztatott. Összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat és megoldásokat a negyven pluszos álláskereséssel kapcsolatban.

A stresszt nem érdekli, hogy utálod őt

Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad! Haha. Ha ez tényleg így lenne, akkor már huszonegykét évesen ötvennek mondhattam volna magam, most meg...

A fenntarthatóság egy, a manapság már inkább elcsépeltté váló fogalmak közül

Az élet oly sok területén halljuk ezt a kifejezést. Kissé nyersebben fogalmazva, a csapból is ez folyik. Kell nekünk a fenntarthatósággal foglalkozni,...

A sikeres ismerkedés titka 40 felett – második rész

Miután sikerült meghatározni milyen párkapcsolatot szeretnénk és ehhez milyen pár illik, illetve sikerült felmérni, hogy mennyire reális az elképzelésünk, következik egy nagyon fontos lépés: mennyire tudnánk bevonzani azt a típusú nőt vagy férfit, akire vágyunk.

Miről szól a bevonzás, és hogyan csináljuk?

Legegyszerűbb, ha benchmarking-ot alkalmazunk. A benchmarking egy összehasonlító módszer, melyet remekül lehet használni a társkeresés kezdeti fázisában is. Ez mit jelent? Nézzünk szét a környezetünkben, és ha van olyan ember akit, mint típust el tudnánk képzelni társként, érdemes megfigyelni, hogy ennek az embernek milyen a párja, feltéve, ha boldog párkapcsolatról van szó.

Ebben a fázisban alkalmazzuk a benchmarking technikát: vizsgáljuk meg, hasonlítunk-e az ideális társjelölt párjára vonzalmi értékben és személyiségben is?  Amennyiben úgy gondoljuk, hogy vonzalmi érték alapján hasonló kategóriába tartozunk mint a megálmodott társjelölt párja, akkor jó esélyekkel fogunk olyan társat bevonzani, akiről álmodunk. Ha úgy gondoljuk, hogy messze állunk hasonlóságban, akkor nem feltétlenül kell lemondani az elképzelésünkről, de érdemes megnézni, hogy tudunk-e változtatni. Ha úgy érezzük, hogy tudunk stílust váltani, vagy elérhetjük az optimális testsúlyt, akkor érdemes csak belevágni a társkeresésbe, ha a változásokat megéltük, mert így már sokkal nagyobb eséllyel fogjuk megvalósítani az álmunkat. 

Azonban, ha úgy érezzük, hogy az elképzelésünk nagyon messze van a realitástól, akkor érdemes átértékelni az ideális társjelölt kritériumait.

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy ki az ideális jelölt a számunkra, vagy vizsgálódásunk nem hozott érdemi eredményt, akkor érdemes szakemberhez fordulni ebben a kérdésben is.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a párválasztással kapcsolatos döntésben ne a barátok és a család véleménye legyen a mérvadó.  

Szeretteink a szeretet szemüvegén keresztül értékelnek bennünket, a potenciális társ azonban nagy valószínűséggel nem fog rendelkezni rólunk semmilyen előzetes információval, csak az alapján fog dönteni, amit lát és hall. Kivételt képezhet, ha barátok közvetítésével találkozunk egymással, mert ilyenkor sok pozitív információt kaphatunk a másikról.

Miről álmodik a férfi?

Gondoljunk bele – biztosan nem véletlen, hogy George Clooney felesége 16 évvel fiatalabb, gyönyörű, okos és sikeres nő. Tehát, ha George Clooney típusú férfiről álmodunk, akkor érdemes benchmarkként a feleségét megnézni és hozzá hasonlítani önmagunkat.

Ha férfiként Amal Clooney típusú nőre vágyunk, meg kell nézni, hogy valóban olyan sikeres, sármos, magabiztos férfi vagyok, aki be tudna vonzani egy olyan nőt, mint Amal Clooney?

A cowboylány kinézetű nő nem érdekli a magabiztos és sikeres férfiakat.

A bevonzásra kiváló példa a következő esetem:

Bejelentkezett egy 32 éves, fiús frizurájú, „cowboy” stílusban öltözött nő, aki arra panaszkodott, hogy nagyon szeretne családot, de nem igazán talál olyan férfit, akivel kölcsönösen szimpatikusak lennének egymás számára. Legfőbb problémának azt nevezte meg, hogy azok a komoly, magabiztos, sikeres és vonzó férfiak, akiket ő szeretne, nem igazán közelednek hozzá. Vonzza viszont a kevésbé komoly, kétes egzisztenciájú férfiakat annak ellenére, hogy nem ilyenekkel szeretne komoly kapcsolatot kialakítani.

Megkérdeztem tőle, hogy karakterre és külsőre milyen színész a zsánere és azt mondta, hogy Bruce Willis. Ekkor megnéztük, hogy általában milyen típusú nők vannak Bruce Willis mellett, s megkérdeztem, tudná-e magát azonosítani ilyen típusú nőkkel. A hölgy határozott nemmel válaszolt. A folyamat következő lépéseként meg kellett, hogy kérdezzem, elképzelhető e számára, hogy oly mértékben változzon, hogy olyan női típusba tartozzon, mint Demi Moore vagy Emma Heming.

Erre is határozott nemmel válaszolt, amit azzal indokolt, hogy az összes barátnőjének és családtagjának nagyon tetszik a jelenlegi külseje, nincs miért változnia.  Abban maradtunk, hogy sajnos az elképzelései nem reálisak és elbúcsúztunk egymástól.

A hölgy két évvel később ismét jelentkezett, immár megváltozott külsővel, és elmondta, rájött, hogy miért nem tudott megfelelő társat találni, és mindenben igazat adott. Ezek után már könnyű volt a közös munkánk, melynek során 5 hónap alatt sikerült olyan férfit találni, akivel egy ideje boldog párt alkotnak.

A benchmarking folyamat során érdemes az alapvető tényeket is figyelembe venni:

  • Magyarországon 25 év feletti korosztályban egy diplomás férfire három diplomás nő jut. És ez nem csak magyar tendencia, hanem világszerte ismert jelenség. A fejlett országokban sokkal több magasan kvalifikált, diplomás nő van, mint diplomás férfi.
  • 50 feletti korosztályban sokkal több nő van, mint férfi, így nyilvánvalóan több a női társkereső is
  • A nők és a férfiak máshogyan működnek és más- más alapértékeket tartanak szem előtt az ismerkedés során.
  • Azóta amióta világ a világ, az első találkozás alkalmával a férfiak a nő külsejét nézik elsősorban. És ez nem változik a korral sem, 25 és 75 évesen is a külső alapján döntenek. Amennyiben külsőre nem tetszik a nő, sajnos a nőnek esélye sincs arra, hogy tovább fejlődjön az ismerkedés.  A nő személyisége, a lelke akkor lesz csak fontos, ha már a külsejével megnyerte a férfit. Ha esetleg a nő mást gondolt erről, mást hallott a családjától, sürgősen kalibrálja át magát, ha sikeres akar lenni a párkeresésben.
  • Egy férfi agyában tíz másodperc alatt dől el, hogy egy nő tetszik neki külsőre, vagy nem. És azért az ismerkedés nem tud tovább fejlődni, ha nem tetszett a férfinek a nő, ebből legjobb esetben is csak barátság lehetséges.
  • A férfiakkal ellentétben, egy nő későbbiekben beleszerethet egy férfiba akkor is, ha elsőre egyáltalán nem tetszett neki a férfi. A nő a férfi személyiségébe is bele tud szeretni, és ezt nem lehet tíz perc, vagy egy óra alatt kideríteni.

Egy rövidnadrágos férfi nem kelt erotikus érzéseket a nőben.

Mit várnak el a társkeresők a másiktól?

Az alábbi tippeket sok-sok társkereső visszajelzéseiből gyűjtöttem össze, tehát érdemes őket megfontolni:

  • Amennyiben az ellenkező nem érdeklődését szeretnénk felkelteni, érdemes a nemek közötti különbségre tenni a hangsúlyt: a nők inkább magas sarkú cipőt vegyenek fel a randira, és szoknyát vagy ruhát válasszanak a ruhatárból. A hosszú haj mindig is a nőiességhez tartozott és ezt nagyon vonzónak tartják a férfiak.
  • A férfiaknak érdemes az ápoltságra komoly hangsúlyt fektetni.  Amikor új szerelmet keres a férfi, még akkor is öltözzön fel igényesen, ha a hosszú házassága alatt megszokta, hogy egy pólóban, mackónadrágban és papucsban is megfelelt a feleségének.  Az öltözködésben nem kell a legújabb divatot követni, néhány fontos szabályt azonban érdemes betartani: például a rövid ujjú ing már nem trendi, be kellene szerezni néhány divatosabb hosszú ujjú inget, és még nyáron is inkább felgyűrt hosszú ujjú inget hordani, mert ez sokkal vonzóbbá teszi a férfit egy nő számára.  És az örök sláger téma – ne viseljünk sortot még nyáron sem, ha randevúra indulunk, mert a sortban pompázó férfi látványa nem igazán férfias a nő számára.

Ha a fent leírtakkal egyáltalán nem tud egyetérteni és elkezd ellenkező indokokat keresni, inkább gondolja végig, hogy miért váltottak ki ezek a gondolatok olyan negatív hatást Önből. Érdemes ebben az esetben megvizsgálni magunkban a nőisséghez/ férfiassághoz való viszonyunkat, hiszen a leírtak általában a társadalom széles körében elfogadott, és millió évek alatt beprogramozott mintákat tükröznek.

Természetesen mindig lehetnek kivételek, azonban ha növelni szeretnék az ismerkedési esélyeiket, semmiképpen ne a nehezebb utat válasszák.

Latest Posts

Beszélj – na, ne mondd! A 40 pluszosok kommunikációs szokásai, attitűdjei

Hallgatunk, vagy megnyílunk? A kommunikációs szokásaink pusztán a habitustól függenek? Milyen tanult és hozott minták befolyásolják a korosztályunk kommunikációs szokásait?

Negyven felett is lehet munkát találni

Statisztikák szerint az ötven felettieknek csak 59 százaléka foglalkoztatott. Összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat és megoldásokat a negyven pluszos álláskereséssel kapcsolatban.

A stresszt nem érdekli, hogy utálod őt

Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad! Haha. Ha ez tényleg így lenne, akkor már huszonegykét évesen ötvennek mondhattam volna magam, most meg...

A fenntarthatóság egy, a manapság már inkább elcsépeltté váló fogalmak közül

Az élet oly sok területén halljuk ezt a kifejezést. Kissé nyersebben fogalmazva, a csapból is ez folyik. Kell nekünk a fenntarthatósággal foglalkozni,...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

Változáskövető második rész: Nyugdíjpénztárak

Jelen írásunkban beszámolunk arról, milyen változásokra kell felkészülniük a nyugdíjpénztáraknak.

Több millió amerikai soha nem kap nyugdíjat?

Az amerikaiak sem tesznek félre elég pénzt a nyugdíjas évekre.

Hazai befektetők már érzékelik, hogy nem 5% az infláció

A magyarok 80%-a úgy gondolja, hogy a 9% feletti hozamígért nem gyanús, sőt, vannak akik csak 20% feletti hozamoknál kezdenek el gyanakodni.

2017 – Rekordnézettségű filmet forgatnak róla, és mégis megtörténik II.rész

A gazdaság ugyanúgy próbál működni, mint előtte, azaz a hibás folyamatok ugyanúgy működnek.

Az életbiztosítás kiváltja az utasbiztosítást?

Nyáron gyakran utazik a család, és felmerül a kérdés, hogy kössenek e utasbiztosítást, ha van életbiztosításuk?

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.