25.2 C
Budapest
2024, július 4,

Friss

A férfinak mindegy, csak szex legyen

Nagyjából hat éves lehettem, amikor először volt részem szexuális megaláztatásban. Illetve - mivel nem vagyok szakember - nem tudom mi a szakmai...

KertAkadémia a fenntartható és egészséges kertekért

Most, hogy egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre, így életre hívtunk egy olyan nagyszabású rendezvényt, mint a KertAkadémia...

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...

Társvadászat első osztályon

Hogyan jut eszébe egy matematikusnak, aki ráadásul sikeres üzletasszony, hogy egy teljesen új hivatást válasszon magának –kérdezem Beke Irinától, a sikeres társvadásztól.

Mindig is érdekeltek az emberi kapcsolatok, sokat olvastam és tanulmányoztam a témát.

2009-ben egy külföldi magazinban fedeztem fel egy olyan társkeresési módszert, ami nagyon megtetszett, mert professzionálisnak találtam. Úgy éreztem, passzol a saját személyiségemhez a személyre szabott társkeresési szolgáltatással való foglalatosság, így belevágtam. Az elmúlt hat év bebizonyította, hogy van igény a magas minőséget, a perszonális igények kielégítését megcélzó társkeresésre Magyarországon is.

 

Az iroda neve First Class, ami nyilván akkor önazonos, ha a szolgáltatási színvonal is első osztályú. Miben más, miért első osztályú az Ön szolgáltatása?

A First Class név alatt kizárólag a professzionális megoldások alkalmazását értem. A módszerem lényege nem a mennyiségi, hanem a minőségi és személyre szabott megoldások használata. Mindenkivel személyesen készítem el azt a mélyinterjút, melynek során beszélünk a társkereső gyermekkorától kiindulva a karrierjéről és a meghatározó magánkapcsolatairól. Ebből nyerek képet az értékrendjéről, az érdeklődési köréről, és megtudom, milyen társat képzel el magának. Fontos, hogy felmérjem, a leendő társsal szemben támasztott igényei valósak e a saját helyzetétre vetítve.

Ha valakinek reális az énképe és reálisak a társról alkotott elképzelései, akkor viszonylag könnyen meg is találjuk számára a megfelelő partnert.

 

Mi van akkor, ha úgy tapasztalja, hogy a társkereső elvárásai túlzóak, vagy éppen kellő önismeret híján keresi az igazit?

Amikor valaki alul, vagy éppen felülértékeli magát, illetve torz az a kép, amit kialakított saját magáról, akkor nyilván sokáig kereshetjük a megfelelő társat számára.  A felmérési fázisba éppen ezért beletartozik még egy pszichológiai teszt is, mely segít a párkereső személyiségjegyeinek feltárásban. A nem kötelező jellegű tesztre adott válaszok még jobban hozzásegítenek ahhoz, hogy lehetőleg már az első körben a megfelelőnek látszó partnereket hozzam össze. Természetesen, nem a személyiségtípusok egyezőségén múlik egy induló kapcsolat sikere, hanem azon, hogy mennyire érett személyiséggel rendelkezik a társkereső, illetve azon is, kialakul e a kölcsönös érdeklődés egymás iránt.

Sokszor tapasztalom, hogy az ellentétes személyiségek között támad fel a vonzalom, melynek kezeléshez szükség van a stabil, érett személyiségre. Aki nem érett egy tartós párkapcsolatra, teljesen mindegy, hogy eltérő vagy azonos személyiségjegyű emberrel ismerkedik meg, nem lesz képes működtetni a párkapcsolatát.

 

Amikor elkészül a párkereső profilja, illetve megismerte a leendő társsal kapcsolatos elvárásait, hogyan megy tovább a folyamat?

Nagyon izgalmas szakasz következik, hiszen elkezdjük bemutatni a lehetséges jelölteket. Ekkor derül ki, hogy az egymásnak bemutatott emberek között létrejön e a vonzalom. Ezt az utat nekem kell egyengetnem tanácsokkal és jó beleérző képességgel.

 

Milyen eséllyel találják meg a párjukat az irodához fordulók?

Ha számokban mérjük a sikert, akkor az ügyfeleim több mint 46%-a tud tartós párkapcsolatot kialakítani a segítségemmel. Tehát a találkozásokat és az éppen meginduló folyamatokat nem könyvelem el sikerként, csakis a tartós kapcsolat számít annak, éppen ezért kimagaslóan eredményesnek tartom az alkalmazott metodikát.

 

Hol van a társvadász szakember felelőssége a várható eredmények megítélésében? Bevállalja, és megmondja egy társkeresőnek, ha úgy látja vélhetően nem lesz sikeres a folyamat, esetleg éppen ezért el sem vállalja a megbízást?

Az adott helyzetben az egyik legfontosabb erkölcsi és etikai elvárás saját magammal szemben, hogy jól mérjem fel a szituációt, s tudjak, sőt merjek nemet is mondani. Van rá példa, hiszen nem tehetem meg, hogy a sikerrel kecsegtetek olyan embereket, akikről már a felmérési szakaszban látom, hogy nem fogok tudni segíteni, ilyenkor csakis az őszinte kommunikáció az egyetlen megoldás.

 

Milyen típusú társkeresők vannak eleve kudarcra ítélve?

A legtipikusabb eset, amikor a sikeres és okos nő kifejezetten előnytelen külső adottságokkal rendelkezve keresi sikeres és okos társát. Az elvárásai ugyan reálisak, csak azt hagyja figyelmen kívül, hogy a férfiak szinte kivétel nélkül az első benyomás alapján döntenek. Az első benyomás pedig kizárólag a külső alapján alakul ki bennük, így a nő eleve kudarcra ítéltetett.

A legjobb példa erre egy közelmúltban történt esetem, amikor egy hölgy több sikertelen társkeresési próbálkozás után érkezett hozzám. A beszélgetésünk során sikerült megértetnem vele, hogy jelenleg rossz esélyekkel indul, és azt is át tudtuk beszélni, hogy milyen változások szükségesek ahhoz, hogy lehetősége legyen megtalálni az elvárásainak megfelelő partnert. Azonban ebben az esetben azt is őszintén elmondtam, hogy most még nem lesz sikeres a társkeresése és nem tudom őt ezen az úton támogatni.

 

Másik tipikus példaként felhozható esetem, amikor a fantasztikusan gyönyörű, 48 éves, a nemzetközi piacokon dolgozó felsővezető hölgy keresett meg társkeresési szándékával. Ilyenkor is bajban vagyok, mert olyan férfit találni, aki tolerálja az ő munkáját, illetve az ezzel járó életstílusát és ambícióit, nagyon nehéz. Elmondtam neki őszintén, ha bele is vágunk, egy igen hosszadalmas keresési szakaszra kell felkészülnie. Miután az érveket a hölgy megértette és el is fogadta őket, belevágtunk a társkeresésbe.

 

Mikor fejeződik be az Ön szerepe, hogyan ér véget a társkeresés folyamata?

Nagyon leegyszerűsítve akkor fejeződik be az én szerepem a társkeresés útján, amikor vagy megtaláljuk a megfelelő társat, vagy nem. Abban az esetben, ha az elvárt szintű társkapcsolat létrejön, akkor jellemzően egy hosszú és sikeresnek mondható szerelem veszi kezdetét, így rám már nincs szükség. Abban az esetben, ha az adott időszak alatt nem sikerült a megfelelő társat megtalálni, természetesen kereshetünk tovább, csak tudomásul kell venni, hogy a folyamat elhúzódik. Amikor a társkeresőnek lejár a tagsága és átkerül egy passzív tagsági státuszba, akkor is bárki felveheti vele a kapcsolatot, így nem szűnnek meg a társtalálási esélyei.

 

A felgyorsult életritmus akár jobban kedvezhet az internetes társkeresésnek, hiszen rövid idő alatt igen sok emberrel lehet kapcsolatba kerülni, ráadásul akár anonim módon. Úgy is gondolhatnám, ha találkozom száz emberrel, nagyobb eséllyel lesz köztük legalább egy, akivel passzolhatunk egymáshoz. Nem ugyanannyi az esélyem megtalálni az igazit a netes társkeresőkön, mintha Önnél négy-öt, előre megszűrt személlyel találkozom?

 

Én mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, próbálja ki az internetes társkeresést. Úgy szoktam mondani, akár receptre is felírom a netes ismerkedést mindenkinek.

Csak az tudja értékelni a módszereimet, aki már megtapasztalta a netes társkeresés pozitívumait és negatívumait. Nyilván az én módszereim sem szólnak mindenkihez és ez így van jól. Aki megtapasztalja a személyre szabott szolgáltatás előnyeit, aki megkapja azt a rengeteg hozzáadott értéket, amit mi képviselünk, az saját magán érzi, hogy azt semmilyen internetes társkeresési metodika nem képes nyújtani.

Az internetes társkeresés során nincs szűrés, bárki bármit állíthat magáról, teljesen őszintén is, hiszen nem biztos, hogy tisztában van a valós énjével. Lehet, hogy egy ideál él benne arról, milyen szeretne lenni, de attól még ő nem az, akinek esetleg mutatja magát. Ekkor törvényszerűen bekövetkeznek a kudarcok, a társkereső negatív spirálba kerül.

Nincs honnan megkapnia azt az objektivitást, amit egy szakember tud a számára nyújtani. Aki nehezen dolgozza fel a kudarcokat és vagy alapból önbizalom hiányos, vagy azzá válik a kudarcok hatására, annak nem sikerül helyre tennie a találkozások sikertelenségét.

A sorozatos csalódások miatt egyre kevésbé lesz képes nyitni a potenciális partner felé, tehát lehet, hogy elmegy az igazi mellett, mert képtelen őt felismerni. Ezért az internetes társkereső portálok az önbizalom hiányos emberek számára kifejezetten veszélyesek is lehetnek.

Aki internetes társkeresőn szeretné megtalálni a párját, annak nagyon tudatosan kell viselkednie, tisztában kell lennie saját személyiségével és az elvárásaival.  Az ügyfeleim jellemzően azt a tapasztalatot osztják meg velem, hogy az internetes társkeresőkön nem feltétlenül a komoly társkeresés szándékával van jelen a regisztráltak zöme, hanem sokan a párhuzamos kapcsolatok kialakításának reményében keresgélnek az oldalakon.  

 

A sikeres társvadász a magánéletében is sikeresnek érzi magát?

Szerencsére a férjemmel mát huszonöt éve élünk kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatban. Sokat tanulok a saját házasságomból is, hiszen azért a boldogságért, amit megélek, nap, mint nap tenni kell. A tapasztalataimat igyekszem segítő energiákká konvertálni, hogy másoknak is meg tudjam mutatni a sikeres és boldog párkapcsolathoz vezető utat.

 

Latest Posts

A férfinak mindegy, csak szex legyen

Nagyjából hat éves lehettem, amikor először volt részem szexuális megaláztatásban. Illetve - mivel nem vagyok szakember - nem tudom mi a szakmai...

KertAkadémia a fenntartható és egészséges kertekért

Most, hogy egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre, így életre hívtunk egy olyan nagyszabású rendezvényt, mint a KertAkadémia...

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...