11.1 C
Budapest
2024, április 19,

Friss

Login Slot88: Hyperlink Alternatif Slot88 Slot 88 Login Versi Terbaru

Jika Anda sudah memiliki akun, cukup masuk dengan menggunakan nama pengguna dan kata sandi yang Anda buat saat mendaftar. Setelah Anda mengisi formulir pendaftaran, Anda mungkin perlu melakukan verifikasi akun Anda. Daun123 biasanya akan mengirimkan e-mail verifikasi atau kode verifikasi melalui SMS ke alamat email atau nomor telepon yang Anda berikan. Periksa kotak masuk e-mail Anda atau pesan di ponsel Anda untuk menemukan instruksi verifikasi dan ikuti petunjuk yang diberikan.

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

OH MEIN GOTT! Das ABC von Online Dating

Unter den coolsten Gründe, sprechen online ist Nutzung einem bestimmten Sprachvokabular gesprochen nur im Internet, a Sprache an meine Meinung wirklich vereinfacht und...

Pixbet: Apostas Oficiais Do Brasileiro Acerte No Bolão Pixbet!

Após concluir determinadas etapas, você terá a oportunidade de efetuar as suas apostas e desfrutar de todos os serviços e recursos disponíveis. Seguindo os passos descritos acima, é possível que o apostador renomeie o atalho na tela principal do seu dispositivo. Essa é uma solução mais prática de baixar Pixbet app e apostar a qualquer momento. A versão apk está disponível para os usuários do sistema Android, ou na versão móvel para aqueles que usam o sistema iOS. Ademais, é importante mencionar, que o cadastro deve ser preenchido com dados reais e válidos.

Neked mit jelent a karácsony? A 40plusz.hu szakértőinek érzelmes vallomásai az ünnepről

Egész évben azon dolgozunk, hogy olyan tanácsokat adjunk nektek, amelyek segítenek eligazodni a munka világában, a párkapcsolatok néha zűrzavaros érzelmi hálójában, a pénzügyek rejtelmeiben és az egészségünkről való gondolkodás preventív szemléletét is sulykoljuk rendesen.

Azt szoktuk mondani, inspirálunk és véleményt formálunk, minden tudásunkat beleadjuk, ami tetszik, magatokkal viszitek, kedves olvasók.

Most azonban legyen a főszerep azoké, akik önzetlenül segítenek, hogy jobbnál-jobb témákat dolgozzunk fel. Akik késő este is beszélgetnek veletek az élő műsorokban, akik akár hétvégén is együtt ötletelnek. Mert adni jó… mi most nekik adjuk ezt az írást ajándékba. És persze nektek…

Hogy kik ők? A 40plusz.hu témavezetői. Az ünnepek közeledtével megkérdeztük őket, milyen érzésekkel készülnek erre a karácsonyra, melyek az első emlékeik és milyen a számukra tökéletes karácsony.

Vitos Albert a HSA Kft. munkaerőközvetítési üzletágának vezetője, a Munka világa rovatunk szakértője

A kezdetektől velünk van és nincs olyan kérdésünk, amire ne próbálna meg válaszolni. Imád utazni, laza, ám a felvételek előtt mindig lámpalázas. Vitos Albert, a HSA Kft. munkaerőközvetítési üzletágának vezetőjét kérdezem.

Mi a legelső emléked, ha a karácsonyra gondolsz?

A hó. Csíkszeredán születtem, ott picit hűvösebb a téli időjárás, mint Magyarországon. Ebből fakadóan nekem a gyerekkoromban minden karácsony fehér volt, ezért, ha karácsony, akkor hó nélkül nehéz elképzelni. Ilyenkor keresem is azokat a lehetőségeket, hogy egy havas (és ne latyakos) közegben tölthessem az ünnepeket.

Mit jelent számodra a ’tökéletes’ karácsony?

Pihenés, kikapcsolódás, lelassulás, lazítás. Eléggé pörgősek a napjaim, így örülök, hogy az év végén van 2 hét, amikor nincs semmi konkrét elköteleződés, hanem a családomra és a pihenésre tudok koncentrálni.

Ha lehetne 3 kívánságod a jövő évre, mit kívánnál?

Számomra az egészség a legfontosabb. Sokan evidensnek vesszük, de amikor megbetegedünk, akkor jövünk rá, hogy mekkora kincs is valójában. 
Aztán a szabadság érzése következik. Részben ehhez kapcsolódik, ha ezzel a vírusos időszakkal járó korlátozások végre elmúlnak, akkor nagyobb lesz a szabadságunk. Egészség és szabadság, ha megvan, akkor már csak a fantázia szabhat határt a terveink megvalósításának.
És végül, de nem utolsó sorban jó üzleti lehetőségeket kívánok. 😊

Milyen lesz az idei ünnep szerinted? Mi okoz fejtörést a készülődésben?

Csendes lesz az idei ünnep. Este 8 után mindenki otthon lesz. Fejtörést az ajándékok kiválasztása okoz leginkább.

Dajka Viktória Davida kommunikációs szakember, a Rólad-Neked rovatunk állandó szerzője

Dajka Viktória Davida nyíltan ír az életének azon állomásairól, amelyeken éppen tépelődik, vagy már túljutva rajtuk, megosztásra érdemesnek tartaja a tapasztalatait. Nyíltság, őszinteség, szókimondás és egyfajta bölcs humor jellemzi az írásait. A Rólad-Neked rovatunkat készíti fáradhatatlanul.

Davida, mi ugrik be először, ha a gyerekkori karácsonyi emlékeidet felidézed?

Amikor (talán 4 éves voltam) Fényeslitkén, egy kis szabolcsi faluban szokás szerint összegyűlt a nagy család (édesanyám minden testvére, a nagyszüleim, az unokatesók és mi) és kaptam egy világoskék kartonra krumplinyomdával készült memóriakártya-csomagot a Jézuskától. Nagyon örültem neki. Úgy hiszem, édesanyám készítette. Nálunk a mai napig az a szokás, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat, és nem tudjuk, valójában kitől is érkeztek a meglepetések.

Képzelj el egy minden tekintetben tökéletes karácsonyi ünnepet. Milyennek látod?

Együtt lehetünk a szüleimmel és a testvéreimmel, azok családjával az otthoni forgó karácsonyfa alatt, amely minden fordulásnál billen egyet, de mi csak énekelünk és nevetünk. Remélem, ebben az évben is össze tudunk jönni.

Apropó, ha már szóba jött az idei ünnep… Milyen lesz szerinted, mire számítasz?

Életemben először egyedül leszek Szenteste. Ettől egy kicsit tartok, de ha a Covid-helyzet és édesapám egészsége engedi, utána a gyerekekkel hazautazunk Demecserbe és ott leszünk a családdal a téli szünetben. Augusztus óta nem jutottunk haza, már nagyon várjuk mindannyian. (Már csak a kutyánk etetését kell megoldanunk, mert őt nem tudjuk magunkkal vinni.)

Pihenés vagy rohanás jellemzi a karácsonyod általában?

Mindig a pihenés, mert nem viszem túlzásba. Idén pláne nem fogom. A karácsonynak (is) a meghittségről, a nyugalomról és elsősorban az őszinte szeretetről kell szólnia, nem a külsőségekről, a firlefrancos ételekről, a méregdrága ajándékokról. Természetesen én is mindent megteszek azért, hogy csodás ünnepet varázsoljak magunknak, de azt már az adventi időszakkal elkezdjük: a naptárral, az apró üzenetekkel, amelyeket idén is minden nap hoz majd az angyalka december 1-től 24-ig, a fényekkel, a gyertyákkal.

Megosztod velünk azt a 3 dolgot, amit a legjobban kívánsz a jövő évre?

Hogy édesapám még velünk lehessen.
Hogy végre nyugodtan élhessek a három gyermekemmel.
Hogy újra teljesen egészséges legyek a felnevelésükhöz.

Csaba Beatrix humánerőforrás rendszerszervező a Munka Világa rovatunk szakértője

Szintén a kezdetektől velünk van. Örök diák -mindig tanul valamit- és bölcs tanító. Ha egy gondolat beindul, addig nem nyugszik, amíg alaposan körbe nem járja. „Csak röviden…”- kérjük, persze minden mondandóját tűpontosan és alaposan kifejti. Csaba Beatrix humánerőforrás rendszerfejlesztő és remek újságíró, a munka világa rovatunk állandó szakértője, aki újságírói énjét művészportrékkal éli ki az arcok közülünk rovatunkban.

Bea, mi a legelső emléked, ha a karácsonyra gondolsz?

A fiam első karácsonya. Augusztus 7-én született. Karácsonykor alig múlt 4 hónapos. Szerettem volna venni neki valamit, aminek babaként is örül. 1989-ben még voltak úgynevezett “dollár” boltok, ahol külföldi valutáért lehetett vásárolni olyan termékeket, amiket magyarországi boltokban látni sem lehetett. Így az első karácsonyi ajándéka egy banánon ülő lány volt. Meg lehetett húzni egy zsinórt, és addig zenélt egy helyes kis dallamot, amíg a zsinór vissza nem húzódott. Az ágya felett volt a lámpa mellett. Minden este, amikor lefektettem, a mese után ez a zene volt az utolsó momentum az elalváshoz. Nagyon szerette. Sokáig megvolt, talán a 2017-es költözésig. 

A munkád mellett fontos szerepet tölt be az életben a fiaddal való kapcsolatod. Van kihagyhatatlan karácsonyi menütök?

Van bizony. Szenteste rántott hal tejfölös krumplisalátával. Karácsony napján húsleves, sültpulyka krumplipürével és nutellakrémes diótorta. A tésztát liszt helyett darált dióból sütöm, gluténmentesen.

Hogyan telnek az ünnepek, pihentek vagy útra keltek?

Az ünnep számomrabékét, az együttlétet és a karácsonyfa illatát jelenti. Nevetést. Történeteket. Gyerekkoromban 13-an ültünk az asztalnál. Ma már csak ketten vagyunk a fiammal. De a karácsony, az mindig karácsony marad. Ha néha fáj is. Ha tehetjük, szeretünk elutazni karácsonykor néhány napra. A pihenésről szólnak ezek a napok.

Vajon mit hoz az idei ünnep szerinted? Milyen érzések fogalmazódnak meg benned?   

A vírushelyzet sok családnak fogja megkeseríteni a karácsonyt. Sokat gondolok azokra, akik ezekben a hónapokban veszítenek el családtagokat. Nekik nagyon nehéz lesz. Azoknak is, akik egyedül vannak, vagy kórházban, ahová a családtag nem mehet be. Nem ez lesz a legjobb karácsony. 

A jótündérünk meglepetéseként lehet 3 kívánságod a jövő évre. Mit kívánnál?

Azt, hogy a fiam boldog legyen.
Mindketten a helyünkön legyünk.
Azt tehessem, amit a legjobban csinálok; hogy élhetőbbé, elfogadhatóbbá tegyem az emberek életét.

Weinecker Andrea párkapcsolati tanácsadó, a Párkapcsolat rovatunk szakértője

Párkapcsolati kérdésekben nem ismer tréfát, mégis könnyedén és hatalmas empátiával közelít a legkényesebb témához is. “Önismeret, kommunikáció, megértés, rugalmasság és állandó megújulási képesség”– mondja mindig. Hisz a tartós kapcsolatokban, ezek megmaradásán dolgozik a párokkal. Weinecker Andrea párkapcsolati tanácsadónk rovata az egyik legnépszerűbb olvasóink körében.

Andi, mi a legkedvesebb emléked, ha a karácsonyra gondolsz?

A retro zselés szaloncukor 🙂 és az, hogy amikor kisgyerekként az éjféli mise után hazaértem, rohantam a kamrába, hogy végre ehessek a kedvenc süteményemből, amire egész nap áhítoztam. Ugyanis zsírral készítette anyukám és 24-én a családi hagyomány szerint böjtöltünk, azaz nem ettünk (ma se tesszük) állati eredetű ételt. Éjfél után pedig már másnap van 🙂 (A sütemény egyébként a klasszikus 6 lapos, házi főzött karamell krémmel)A sóvárgás érzése felejthetetlen. 🙂

Maradjunk az ünnepi ételeknél. Mi a hagyományos karácsonyi menü nálatok?

Harcsa halászlé és mákosguba vanília öntettel, ami minden szenteste menüje. Megunhatatlan.

Mit jelent neked a ’tökéletes’ karácsony?

Olyan időszakot, amely ’elég jó’ a tökéletes helyett. Mentes az elvárásoktól, amely megbénítja az embert, ha nem felel meg neki. Igy tudtam elengedni a bejgli sütést és helyette rendelek. Mentes a haragtól és a megbántottságtól, amely lenyomja a hangulatot. Szeretet, lelassulás, közös időtöltés, megnyugvás és finom falatok. Régebben a rohanás jellemezte, ma már inkább az átgondolt szervezés és nyugodt cselekvés. 🙂

Mikor kezded el és hogyan készülsz az ünnepekre?

Nem vagyok Buddha, azaz volt idő, amikor én is feszült és ideges voltam már a készülődés gondolatától is, de rájöttem olyan összefüggésekre, amelyek segítségével ma már nem túlélni, hanem megélni akarom ezt az időszakot.

A szeptemberben megjelenő bolti karácsonyi dekorációt messziről kerülöm, mert elveszi a csodálatos őszi időszak megélésének a lehetőségét. Éppen ezért nálunk a karácsonyi időszak november második felétől kezdődik, a grincsfával, amely a bejáratnál köszönti a hozzánk érkezőket. Grincsfa nélkül nincs karácsony. 🙂

A ráhangolódást az otthon ünnepi dekorációja, a párologtatóból illatozó karácsonyi fűszeres fahéj és ánizs illat, a karácsonyi dalok -amelyeket az autóban hallgatunk- nyújtják. A korábbi években az év utolsó hónapjában színházba, gyerekműsorokra is mindig eljutottunk, ahol a karácsonyi darabok mindig erősítették az ünnepi hangulatot.
Kihagyhatatlan a közös mézeskalács készítés, és mivel kicsi gyerekeim vannak, gondoskodnom kell a mikulás csomagról és az adventi kalendárium 24 kis ablakáról is. 🙂

Az ajándék persze központi kérdés, szeretek személyre szabottan adni. Ehhez a gyerekek Jézuskának címzett leveléből sok segítséget kapok, a felnőtt családtagoknál pedig már év közben figyelem, hogy mire van szükségük, várhatóan mi az, amit látva felcsillan a tekintetük.
Van néhány családi hagyomány, amit követünk, ilyen egymás heccelése, hogy ki az, aki Szentestén nem alszik el az éjféli mise előtt. No és ami kihagyhatatlan, a közös családi mozizás a nappaliban – Kevin és az Igazából szerelem része a karácsonyi hagyománynak.

Milyen lesz az idei ünnep szerinted? Mit tapasztalsz, milyen várakozással tekintünk elé?

Az emberek várják a karácsonyt, a szorongással, bezártsággal és félelemmel teli év után idén többet beszélnek róla, mint az elmúlt években. Szeretnének már ünnepelni, vágynak a felüdülésre és fontosnak tartják a kapcsolatok ápolását.

Ennek ellenére fel kell arra készülni, hogy sokan nem tudnak majd a szeretteikkel karácsonyozni, hiszen a biztonsági intézkedések lehet nem teszik lehetővé az utazást. A nagy kérdés, hogyan lehet kapcsolódni a szeretteinkkel fizikai kontakt nélkül, hiszen az online világ érzelem mentes, hiányzik belőle az ölelés, mégis úgy tűnik, az egyetlen lehetőség a távolsági kapcsolat tartásra a digitalizáció. Az online tér mind a vásárlásban, mind a kapcsolattartásban elképesztően megerősödött.

Az igazi vesztesei a karácsonyi ünnepi időszaknak egyrészt az idősek, éppen amiatt, hogy most nehézkesebb lesz a találkozás, a nagy távolságok leküzdése, és azok, akik a vírusfertőzés által közvetlenül érintettek. Lebetegedtek, esetleg elvesztették a munkájukat és létbizonytalanságban élnek. Az alacsony karácsonyi büdzsé sokkal több családban lesz jelen idén, úgyszintén kevesebb közvetlen kapcsolódásra lesz lehetőség a családtagokkal, barátokkal.

Vírushelyzettől függetlenül évek óta nélkülözzük a fehér karácsonyt, olyan jó lenne egy picit kapni a karácsonyi hóesésből és a deres fák, bokrok látványából.

Ha lehetne 3 kívánságod a jövő évre, mit kívánnál?

A legfontosabb, hogy egészséget kívánok mindenkinek

Megélés és fejlődés. 2020 emlékezetes év, hasonlóan ahhoz, amikor gyerekkoromban 3 napig bezártak mindent, akkora hó volt. Máig emlékszem rá. Ha már ezt a nehéz coviddal, betegséggel, összekuszált emberi kapcsolatokkal, megélhetési nehézségekkel teli évet meg kellett mindannyiunknak élni, akkor lépjünk úgy át 2021-ben, hogy vonjuk le a konzekvenciát az évről. Mindenki tanuljon belőle és megerősödve, hittel és motivációval kezdjük az új évet. Ne csak a túlélésre játszunk, hanem a megélés mellett a fejlődésre.

Találjon vissza az ember az igazi értékekhez!

Mosolygó-Marján Erzsébet korrektor, szerkesztő

Minden írásunk közzététele előtt belénk hasít; mi van, ha a Böbe talál benne hibát? És tuti, hogy talál, ha mást nem, egy kis nyelvi bravúrt tesz bele. Legendásan imádja a nyelvi fejtörőket, a csoportunkban minden hétvégén ő a játékfelelős. Mosolygó – Marján Erzsébet (Böbe) korrektor és szerkesztő gyerekkora óta kijavít minden írott szöveget, ami csak a kezébe kerül.

Remélem, nem egy karácsonyi képeslap az első emléked, amiben helyesírási hibát találtál…

Nem, de sikerült egy nagyot alakítanom… Nagycsoportos óvodás voltam, családi körben ünnepeltünk a szüleimmel, a bátyámmal és az imádott nagymamámmal. Ez volt az első karácsony, amikor már én is szerettem volna ajándékot adni a többieknek, de mivel nem tudtam venni semmit, egy rajznál viszont többet szerettem volna adni, így néhány nappal karácsony előtt összeszedtem anyukámnak egy csomagot: a dezodorját és egy gyűrűjét. Ez utóbbit az alatt a néhány nap alatt nem annyira hiányolta, viszont a dezodorját annál inkább. 😊 Volt nagy öröm, amikor szenteste kibontotta az ajándékát.

Milyen nálatok a karácsonyi készülődés és hogyan telnek az ünnepek?

Az ajándékokat igyekszem időben beszerezni, általában, ha meglátok valamit, amire tudom, hogy valamelyik szerettem vágyik, megveszem, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen. A nagytakarítás időhiány miatt az idén elmaradt, de szerintem nem ezen múlik, hogy milyen lesz az ünnep. A lakást már advent kezdetekor feldíszítettük a gyerekekkel, a kicsi fiam nagyon szeret dekorálni. A sütést-főzést pedig megosztjuk családon belül, hogy senkinek se legyen megterhelő.

Az ünnep pedig családi körben töltött vidám, kacagásokkal teli napokat jelent. Amikor együtt vagyunk a szüleimmel, a bátyámékkal, a gyermekeinkkel és a férjemmel. Látom a gyerkőcök szemében a csillogást, és mindannyiunk arcán a mosolyt. Amikor egy-egy összevillanó szempárból is tudjuk, mit gondol és érez a másik.

A családi ünneplésnek vannak hagyományos ételei, amelyek biztosan az asztalra kerülnek minden évben?

Anyukám isteni hajdúsági töltött káposztája és a bejgli.

Hogyan fogjátok ünnepelni az idei karácsonyt, mire számítasz?  

Az ünnepnapok alatt pihenni szeretnék, és bepótolni az év közben elmaradt nagy beszélgetéseket. A két ünnep között már van betervezve munkám.Nagyon bízom benne, hogy meghitt és békés, pihenős karácsonyunk lesz. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a körülmények ellenére nem voltak nagy veszteségeink az idén. Remélem, ez jövőre is így lesz!

Megosztod velünk azt, amit a legjobban kívánnál magadnak és a szeretteidnek a jövő évre?

Az első, hogy mindannyian egészségesek legyünk, hiszen valóban ez a legfontosabb, innen már lehet építkezni. És szeretném, ha jövőre többet lehetnénk együtt a nagyszülőkkel, a barátokkal.

Töltsétek a lehetőségekhez képest meghitten az ünnepeket, pihenjetek, töltekezzetek. Váljanak valóra a terveitek, tűzzetek ki célokat és érjétek el őket. Olvassátok továbbra is szakértőink és vendégszerzőink anyagait, kérdezzetek, véleményezzetek. Tartsatok velünk 2021-ben is! Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek a 40plusz.hu valamennyi szerzője nevében is!

Latest Posts

Login Slot88: Hyperlink Alternatif Slot88 Slot 88 Login Versi Terbaru

Jika Anda sudah memiliki akun, cukup masuk dengan menggunakan nama pengguna dan kata sandi yang Anda buat saat mendaftar. Setelah Anda mengisi formulir pendaftaran, Anda mungkin perlu melakukan verifikasi akun Anda. Daun123 biasanya akan mengirimkan e-mail verifikasi atau kode verifikasi melalui SMS ke alamat email atau nomor telepon yang Anda berikan. Periksa kotak masuk e-mail Anda atau pesan di ponsel Anda untuk menemukan instruksi verifikasi dan ikuti petunjuk yang diberikan.

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

OH MEIN GOTT! Das ABC von Online Dating

Unter den coolsten Gründe, sprechen online ist Nutzung einem bestimmten Sprachvokabular gesprochen nur im Internet, a Sprache an meine Meinung wirklich vereinfacht und...

Pixbet: Apostas Oficiais Do Brasileiro Acerte No Bolão Pixbet!

Após concluir determinadas etapas, você terá a oportunidade de efetuar as suas apostas e desfrutar de todos os serviços e recursos disponíveis. Seguindo os passos descritos acima, é possível que o apostador renomeie o atalho na tela principal do seu dispositivo. Essa é uma solução mais prática de baixar Pixbet app e apostar a qualquer momento. A versão apk está disponível para os usuários do sistema Android, ou na versão móvel para aqueles que usam o sistema iOS. Ademais, é importante mencionar, que o cadastro deve ser preenchido com dados reais e válidos.