22.2 C
Budapest
2024, május 16,

Friss

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

Felszálló főnix

Françoise Gilot: Felszálló Főnix. I. 1983. (Fotó: Várfok Galéria) Françoise Gilot francia festőnő munkáiból nyílt kiállítás még tavaly decemberben...

Léptékváltás – Interjú Lajtai Györggyel

Lajtai György szinte soha nem ad interjút. Velünk a régi ismeretség okán kivételt tett, így egy exkluzív és egyedi portré elevenedik...

Már a napsütés sem állhat az arcfiatalítás útjában

Korábban a komolyabb arckezeléseket többnyire késő ősszel és télen lehetett elvégeztetni, hiszen a bőr fényérzékennyé válik tőlük. Szerencsére azonban a legmodernebb eljárások akár a kora őszi verőfényben is bevethetők, hogy ne kelljen várnunk a szépüléssel.

 

Ha azt mondjuk, arcfiatalítás, sokaknak a plasztikai sebészet jut az eszébe

 

Ma már pedig több olyan módszer is van, amelyek segítségével szike nélkül is letagadhatunk sok-sok évet. Már, ha akarunk.

 

HIFU kezelés a Dr Rose klinikán

 

Egy dolog azonban biztos, 35-65 év között mind a frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás, mind pedig az ultrahanggal működő HIFU kezelés segít frissebbé, üdébbé varázsolni a páciensek arcát, csökkenti a már meglévő ráncok mélységét, összehúzza a kitágult pórusokat és megfiatalítja a bőrt. De nézzük meg, mik a különbségek!

 

A kollagén a titok nyitja

 

A frakcionált mikrotűs RF kezelés a bőr vastagságának megfelelően beállított hosszúságú, szigetelt tűkön keresztül rádióhullámokkal fejleszt mélyre ható hőenergiát, miközben a mikrotűk mikrosérüléseket okozva beindítják a gyógyulási folyamatokat, ezzel megszépítve a bőrt.

A HIFU kezelés pedig ultrahanggal gerjeszt magas hőt az irhában, ami arra készteti a bőr legmélyebb rétegeinek sejtjeit, hogy – miután lebontotta a régi, töredezett kollagénszálakat, újakat termeljenek, mely a felhám feszességéért és hidratáltságáért felelős. – mondta Dr. Földes Márta, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyász, kozmetológus szakorvosa.

A kezelőfej pontokban éri a bőrt mindkét módszer esetében. A tűk és az ultrahang bőrbe való behatolásának mélységét a kezelőorvos szabályozza, hiszen függ a bőr és az alatta meghúzódó zsírszövet vastagságától.

 

Dr Földes Márta bőrgyógyász kozmetológus

Dr. Földes Márta, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyász, kozmetológus szakorvosa

 

Nem varázslat, de varázslatos!

 

A jó hír, hogy mindkét kezelésfajtának vannak rövid- és hosszú távú hatásai, így már a beavatkozások utáni napokban is sokkal üdébbé és hidratáltabbá válik a bőr, hiszen a hő-stimuláció hatására beinduló neo-kollagenézis során termelődő új, friss kollagén több vizet képes megkötni, mint a régi és emiatt az arc feszesebbé válik.

Ez már önmagában is nagyszerű, de itt még nincs vége a pozitív hatásoknak, hiszen a frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés eredménye a kezelés utáni harmadik héten éri el tetőfokát, a HIFU pedig három hónap múlva mutatja meg valódi eredményét. – tudtuk meg Dr. Földes Márta bőrgyógyász-kozmetológustól, aki azt is elmondta, hogy a kezelések után akár már aznap este is randevúzhatunk, hiszen csak átmeneti bőrpír szokott jelentkezni a páciensek arcán.

 

Azt azonban fontos tudni, hogy amíg a kezelések el nem érik a maximális hatásfokukat, semmilyen más arckezelést nem lehet végezni a kezelt felületen, hiszen az elhúzódó hő-stimuláció befolyásolná azok eredményét és hatásosságát is. 

 

Egyéntől függ, hogy mit érzünk arckezelés közben

 

Az arckezelések egy része, többek között az arcfiatalítás is, minden esetben némi kellemetlenséggel jár. Az igazság azonban az, hogy van, aki sokkal rosszabbul viseli a beavatkozást.

– Bár a fájdalomérzet nagyban függ az egyes emberek fájdalomtűrő képességétől, a kezelések hatására az irhában keletkező hő bizony nem kellemes. Ugyan magukat a tűszúrásokat nem nagyon érzi a páciens, hiszen a kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kenjük be a kezelendő felületet, a frakcionált mikrotűs RF kezelés 55-60 fokosra, míg az ultrahanggal működő HIFU 65-70 fokosra melegíti a bőr legmélyebb rétegeit, ez pedig fájdalommal járhat az erre érzékenyebb emberek esetében  – árulta el a doktornő.

 

Dr. Földes Márta azt is elmondta, hogy a kezelések után 10 napon át ajánlott a fokozott fényvédelem, mégpedig azért, mert a beavatkozások hatására a bőrsejtek, így a melanint termelő sejtek működése is fokozódik, így érzékenyebben reagálhatnak a napsütésre is.

 

Na jó, de meddig tart a hatása?

 

Nem meglepő módon mindenki ezt a kérdést teszi fel, és lássuk be, tényleg ez a legfontosabb dolog, ha a szépségünkről van szó. A válasz pedig – azok szerint, akik már elvégeztették a kezelést – több mint meggyőző, hiszen a frakcionált mikrotűs RF hatása 1-1,5, a HIFU-é pedig 1,5-2 évig tart, csak ekkor kell megismételni a kívánt szint fenntartásáért.

Egy-egy kezelés meglehetősen hosszadalmas, ami nem meglepő, hiszen milliméterről milliméterre rakja odébb a kezelőfejeket a szakorvos. Emiatt egy teljes arc-nyak-dekoltázs kezelés a rádiófrekvenciás módszerrel 1,5 órát, HIFU esetében több mint 2 órát is igénybe vehet.

A frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás kezelést kúraként érdemes alkalmazni, 2-3 alkalommal, 4-6 hetes időközönként, míg a HIFU már egy alkalommal is látványos eredményt nyújt, de ezt csak évente kétszer, félévente lehet megismételni. Mivel a kétfajta kezelés kiegészíti egymást, a frakcionált mikrotűs RF kezelés után egy hónappal érdemes egy HIFU kezelést is elvégeztetni, a maximális eredmény érdekében.

Latest Posts

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

Felszálló főnix

Françoise Gilot: Felszálló Főnix. I. 1983. (Fotó: Várfok Galéria) Françoise Gilot francia festőnő munkáiból nyílt kiállítás még tavaly decemberben...

Léptékváltás – Interjú Lajtai Györggyel

Lajtai György szinte soha nem ad interjút. Velünk a régi ismeretség okán kivételt tett, így egy exkluzív és egyedi portré elevenedik...