11.5 C
Budapest
szerda, június 16, 2021

2019-ben is tervezhetsz hosszú hétvégés programokat

Megtartjuk szokásunkat, ebben az évben is megmutatjuk, melyek lesznek a ráérős hosszú hétvégék. 2019-ben ugyan nem lesz olyan bőség a hosszú hétvégékből, mint tavaly,...

Friss

A társkeresés labirintusában – társkeresés 40 felett

Igen, negyven fölött is van remény, habár én egy jó párszor feladtam. Nem azért, mert éveim hátralévő részét egyedül szerettem volna tölteni....

Ortopédiai, reumatológiai problémák orvoslása magán egészségbiztosítás útján

Magyarok százezreinek életét keserítik meg a mozgásszervi megbetegedések. Az állami egészségügyi rendszer túlterheltsége, ezzel együtt a várólisták hosszúsága csak tovább tetézik a bajt. Nézzük, milyen...

Jónéhány hülyeségemből elegem van

Mert én bizony akarok. Évekkel ezelőtt jegyeztem le Elizabeth Gilbert egyik ismert mondását, ami most nagyon aktuális. "I have...

Egyensúly a táplálkozásban

Ahogy haladunk előre az életben, mindig minden esetben fontos, hogy az egyensúly meglegyen az életünkben. Ide tartozik nagyon szorosan persze a konyhai...

Kit keres a nő, mire vágyik a férfi?

A megváltozott társadalmi struktúrákban nincsenek élesen elkülönülő női és férfi szerepek. A nő elvárja, hogy a férfiben is meglegyenek a női tulajdonságok ahhoz, hogy mély és intim kapcsolatot tudjon vele kialakítani és fordítva is igaz: a férfi is elvárja a nőtől, hogy önálló, autonóm és önfenntartó legyen.

Azonban ne dőljünk be az elterjedt sztereotípiának: nem igaz, hogy a nő csak pénzes férfiakra vágyik és a férfiak sem csak a külsőségek alapján ítélnek. Ez főleg akkor igaz, ha mindkét fél komolyan társat keres.

Kit keresnek a nők?

Elsősorban olyan férfit, aki stabilitást, érzelmi és anyagi biztonságot tud számukra nyújtani. Anyagi biztonság alatt –bármilyen furcsán is hangzik-, nem azt várják el a nők, hogy a férfi gazdag legyen, és eltartsa őt, hanem azt, hogy a férfi képes legyen saját magát eltartani és ne a nőnek kelljen eltartania. Tehát a nőnek fontos az, hogy megtarthassa a saját egzisztenciáját.

A férfi legyen határozott, hogy a nő felnézhessen rá

Legyen az a férfi tudása, hobbija, lényeg, hogy elvarázsolja a nőt. A nő elvárja a férfitől, hogy kiforrott személyiség legyen, aki tisztában van a saját lehetőségeivel és korlátaival. Azt hiszem, ez negyven év felett már halmozottan jelentkező, és abszolút reális elvárás a párkeresés során.

Határozottság, jó fellépés, humorérzék

Szinte minden nő álmaiban ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfi szerepel. A humorérzék iránti elvárásnak antropológiai okai is vannak, megléte –és mértéke a férfi intelligenciájával arányos. Ráadásul a nő vidám hangulatú párkapcsolatban szeretne élni.

Lehessen beszélgetni vele mindenről

Na, pont ez nem működik sajnos, kedves hölgyeim… miért is? Mert egy férfi sosem beszél annyit, mint egy nő. Egy nemzetközi kutatás megállapította, hogy egy nő akkor boldog, ha naponta legalább 1024 szót ejt ki, míg egy férfi erre nem képes, és nagy hiba lenne hasonló verbális aktivitást követelni tőle.

Negyven éves korra már illik tisztában lenni azzal, hogyan működik egy férfi és hogyan egy nő

A legnagyobb kudarcok okozója, ha nem vagyunk tisztában saját magunkkal és kellő önismeret nélkül vágunk bele az életre szóló párkapcsolat keresésébe, hiszen ebben az esetben valószínűleg a másik fél felé támasztott elvárásaink sem lesznek reálisak. 

Sikeres, határozott, magabiztos és romantikus

A legritkább esetben működik. A férfi vagy romantikus, de akkor nem határozott és sikeres, vagy nem romantikus, ám ebben az esetben simán lehet sikeres és határozott. Gondoljunk csak bele kedves hölgyeim; az üzleti életben szinte csak a magabiztos, célratörő, feladat orientált férfiak lesznek sikeresek. Empátia, romantika ebben az esetben szinte kizárt.

Az a férfi, akinek nagy a beleérző képessége, érzi és tudja, mit szeretne tőle a partnere, bizonyára nem lesz sikeres az üzleti életben, mert egy romantikus férfiból többnyire hiányoznak azok a tulajdonságok, melyek az üzleti életben sikeressé tehetnék. Kivételt képeznek talán azok a művészek, akik az átlagnál érzékenyebbek illetve romantikusabbak, és a művészetük révén váltak sikeressé.

 Ezzel szemben, mire vágyik a férfi?

A férfiak órákig képesek arról beszélni, milyen a nőideáljuk, nem véletlenül. A férfi a külső alapján ítél első körben. Annyira jól működnek a férfiak receptorai, hogy sokszor egy fénykép alapján mindent elmondanak a nő karakteréről úgy, hogy nem is tévednek.

A férfi szívéhez a külső alapján vezet az út

Ha egy nő tetszik a férfinak, akármi is megtörténhet, ha nem tetszik, sajnos még egy kávét sem akar a nővel meginni. Kár ezért haragudni rájuk, így vannak megalkotva. A férfi ízlésére ható szépség és a dekoratív megjelenés a nyerő első körben.

A határozott, autonóm nő a befutó

A férfiak elvárják, hogy a nő magas érzelmi és értelmi intelligenciával rendelkezzen, ám mégis nézzen fel rájuk. Nincs olyan hozzám forduló társkereső férfi, aki ezeket a tulajdonságokat ne emelné ki. Mi az irrealitás ebben? A nagyon nőies, lágy nő nem túlságosan határozott és magabiztos személyiség, ritka kivételtől eltekintve. Aki viszont magabiztos, határozott és sikerre éhes típus, az ritkán lágy és nőies nő is egyben. Persze, felszínre lehet hozni ezeket a tulajdonságokat is, de ezen alaposan dolgozni kell.

Ugye a férfiak nem szeretik a sikeres nőket?

Sok társra vágyó nő első kérdései között szerepel. Mindig megnyugtatom a hölgyeket, hogy egyáltalán nem így van: a férfiak kifejezetten szeretik, ha a nő sikeres és okos. Az azonban igaz, hogy otthon nem a sikeres üzletasszonyra vágyik a férfi, hanem a nőre, akitől el is várja, hogy a párkapcsolatukban igazi nőként viselkedjen.

A nő legyen okos, de ne legyen okoskodó

Az okoskodó nő a férfiak rémálma.

A nők sokszor összetévesztik a nőiességet a sikerességgel

Azok a hölgyek, akik beleesnek ebbe a csapdába, garantáltan nem lesznek boldogok a párkapcsolatukban. A határozott nőnek, aki például vezető pozíciót tölt be a munkahelyén, el kell engednie a vezetői szerepet és át kell térnie a női szerepbe, amikor hazaér.

A társkeresés nem olyan, minta bemennél a boltba

Javasolom, hogy legelőször azt döntsük el, hogy valóban szeretnénk e társat keresni. Sokszor tapasztalom, hogy társadalmi elvárások miatt, vagy éppen szülői-családi, akár baráti nyomásra vágunk bele, ami nagy hiba. Aki nagyon jól megvan egyedül, az legyen őszinte saját magával, és vizsgálja meg, valóban szeretne e társat, vagy csak mások elvárásainak akar megfelelni.

Amikor társat keresünk, tegyünk meg mindent, hogy a legvonzóbb külsőnket mutassuk

Ha elmegyünk egy állásinterjúra, akkor is a legjobb formánkat akarjuk mutatni, hiszen nagy valószínűséggel egy találkozás alatt eldől a jövőnk. A randevú pont ilyen, egyetlen találkozás, egyetlen esély a folytatásra.  Miért ne tennénk meg, hogy a legjobb formánkat mutatjuk pont akkor, amikor életünk társát keressük?

A nők elfelejtenek csábítani

Negyven-ötven évesen, túl egy hosszabb párkapcsolaton vagy házasságon, nem mindig vesszük észre, hogy elkényelmesedtünk, nem figyelünk oda a külső megjelenésünkre. A nők elfelejtenek csábítani, pedig a férfi arra vágyik, hogy a nő csavarja el a fejét.

A férfiak elfelejtenek hódítani

A hosszabb házasságból kilépő férfi a legnagyobb hibát akkor követi el, ha az első randira a megszokott és kényelmes mackónadrágban érkezik.

Érdekes eset volt, amikor a hatvanas pár randevúra készült. A férfi, aki negyven év házasság után megözvegyült, a Normafánál adott találkozót a hölgynek. A nő legnagyobb döbbenetére az egyébként is testesebb alkatú férfi komplett síruhában érkezett az első találkára, mely elől a nő konkréten elmenekült: A férfi felhívott: „azt hiszem, láttam a hölgyet, de nem jött oda hozzám, sarkon fordult és elsietett, vajon miért?”- kérdezte kétségbe esve. Egyből azt kérdeztem tőle: „mondja meg, mibe van felöltözve?”

Az egymásra hangolódás az ismerkedés második fázisában következik be

Ezért is olyan fontos, hogy az első találkozás alkalmával a külsőnkkel hódítsunk. Érett korban egyébként is nehezebb a vonzalom felébresztése, mint fiatalon, így a külsőségekre helyeződik még inkább a hangsúly, melyek segítik a vonzalom létrejöttét.

Hagyjuk felébredni a vadászösztönt, merjünk csábítani és hagyjuk magunkat meghódítani.

Érett korban a családi kötelezettségek lazábbak, felnőttek a gyerekek, a karrierünk nyugvóbb fázisban van, tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy az eljövendő, új párkapcsolat felé nyissunk.

Egy szenior korú férfi ügyfelem azt mondta, hogy élete legnagyobb és legintenzívebb szerelmét hatvan évesen élte meg.

Köszönhette ezt a tapasztalatának és annak, hogy nem nehezedtek már rá különféle társadalmi-családi elvárások, ezért nyitottan és lazán tudta megélni a kapcsolatot.

Kedves érett hölgyek és urak, higgyétek el, ötven, hatvan, hetven éves korban is arra vágyunk, hogy csábíthassunk és meghódítsanak minket!

Latest Posts

A társkeresés labirintusában – társkeresés 40 felett

Igen, negyven fölött is van remény, habár én egy jó párszor feladtam. Nem azért, mert éveim hátralévő részét egyedül szerettem volna tölteni....

Ortopédiai, reumatológiai problémák orvoslása magán egészségbiztosítás útján

Magyarok százezreinek életét keserítik meg a mozgásszervi megbetegedések. Az állami egészségügyi rendszer túlterheltsége, ezzel együtt a várólisták hosszúsága csak tovább tetézik a bajt. Nézzük, milyen...

Jónéhány hülyeségemből elegem van

Mert én bizony akarok. Évekkel ezelőtt jegyeztem le Elizabeth Gilbert egyik ismert mondását, ami most nagyon aktuális. "I have...

Egyensúly a táplálkozásban

Ahogy haladunk előre az életben, mindig minden esetben fontos, hogy az egyensúly meglegyen az életünkben. Ide tartozik nagyon szorosan persze a konyhai...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

Normáááális?

A T. Bíróság tisztában van azzal, hogy ilyen perekben az egyik fél biztosan hazudik, amikor egymásnak ellentmondó információkat mondanak.

Kiderül mennyibe kerülnek a befektetések költségei

Úgy látszik, a hatóságok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a befektetők védelmére.

Egyre több országban bukik meg a kriptopénzes piramisjáték

Az olasz versenyhatóság már betiltotta a OneCoin értékesítését, majd nyomozást is indított a piramisjáték-gyanús ügyben.

Maradj önazonos akkor is, ha fogyókúrázol

Azért mert más nem akar fogyni vagy elnézést a fogalmazásért, de mondjuk ki; gyenge ahhoz, hogy küzdjön, akkor Te sem teszed?

Natúr-, bio-, organikus kozmetikumok? Néha nem könnyű eligazodni a címkék között

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret hódítanak a kozmetikumok körében azok a szépségápolási szerek, melyek javarészt természetes alapanyagokat tartalmaznak, vegyi tartósítószert...

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.