19 C
Budapest
2024, június 8,

Friss

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...

Talán a sors akarta, hogy író legyek

Sári Edina azon szerzők közé tartozik, akik bátran nyúlnak „kényes” témákhoz, tabu-határokat feszegető történeteket tárva az olvasók elé. A társadalomkritika sem hiányzik...

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...

Tartsd életben a romantikát –Valentin napi ajándékok, melyek építik a kapcsolatot

Sokan fejezik ki a partnerük iránti szeretetüket kártyák vagy levelek küldésével, illetve virágok vagy pazar ajándékok adásával.

 

Sokan pedig kihasználják az alkalmat, hogy romantikus vacsorát szervezzenek éttermekbe, illetve ha van rá lehetőségük, akkor elutaznak egy szállodába, hogy romantikus napokat töltsenek együtt.

Ahogyan arról már korábban írtam, a régi római (pogány) termékenységi fesztivál után a középkori Angliában kapcsolódott a Valentin naphoz a romantikus szerelem ünnepe.

 

Hogyan is éljük meg a Valentin napot ma?

 

Mi nők minden kis ajándéknak tudunk örülni, és akár a klasszikusnak számító egy szál vörös rózsa is levesz minket a lábunkról, még akkor is, ha Valentin nap előtt azt mondtuk, hogy nem érdekel minket az egész, és nem kérünk semmilyen ajándékot.

 

Ünnepled a Valentin napot?

 

A Valentin-nap egy olyan ünnep, amihez gondolatban az előírt ajándékokat társítjuk: egy tucat vörös rózsa, egy elegáns vacsora, csokoládé és a tökéletes szerelmes üzenet.

Szerencsére számos alternatív ajándékozási lehetőség is van, amelyek egy kicsit személyesebbek és átgondoltabbak. Akár új még a kapcsolatod, akár ha már egy ideje együtt vagytok, készülhetsz a Valentin napra olyan ajándékokkal, amelyek valóban tükrözik azt, hogy mennyire szereted a párod. Szervezd meg a tökéletes Valentin-napi randevút számára, mellyel mosolyt csalhatsz a partnered arcára.

Íme, néhány nagyszerű javaslat, amivel segítek, hogy a Valentin napi ajándékozás személyesebb megközelítésű legyen. A legfontosabb, hogy a partnered úgy érezze, hogy szereted. Ehhez jó, ha tisztában vagy a társad szeretetnyelvével.

 

Gary Chapman amerikai család-, és párterapeuta megalkotta az 5 szeretetnyelv elméletét arra a megfigyelésre alapozva, hogy rengeteg pár szenved attól, hogy képtelenek jól szeretni egymást és ennek oka az, hogy nem mindenki olyan módon nyilvánítja ki az érzéseit a másik iránt, amit a partnere várna.

 

Az 5 szeretetnyelv koncepciójának számos forrásból után tudsz olvasni a neten, ki is tölthetsz egy tesztet a szeretetnyelvek.hu oldalon, de ha odafigyelsz a párodra, akkor is könnyen megértheted, hogy mire van szüksége.

Chapman szerint a szeretetnyelv az a mód, ahogy az adott ember kifejezi és megéli a szeretetet. Mindannyian másként fejezzük ki a szeretetünket, ahogy a társunknak is meg van a maga szeretetnyelve. Ahhoz, hogy egy párkapcsolat boldog és harmonikus legyen, fontos hogy ismerjük, hogy kinek mi a fontos. és ezt figyelembe véve „ajándékozzunk” a szerelem ünnepén is.

 

Az öt szeretetnyelv a következő:

 

·        Elismerő szavak

·        Minőségi idő

·        Ajándékozás

·        Szívességek

·        Testi érintés

 

1. Elismerő szavak

 

Az elismerő szavak esetében az egyik fél úgy érzi, hogy a társától érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent számára. A szavak tehát ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél. Az ilyen személynek hiába viszünk ajándékot, ha éppen az általa vágyott szavakkal kifejezett elismerést nem kapja meg.

 

Igy szeresd a párod

 

Valentin nap egy különleges lehetőség arra, hogy kifejezd a párodnak a szeretetedet kedves, dicsérő szavakkal. Ebben az esetben nem is kell drága ajándék, sokkal értékesebb, hogy szívhez szóló ajándékot adhatsz kis fantáziával.

Ennek számtalan romantikus és kreatív formáját megtalálhatod.

 

·        Írj szerelmes levelet

Ha még soha nem tetted meg, most itt az ideje, hogy írásban fejezd ki, miért olyan különleges a partnered. Mondd meg neki, hogy milyen tulajdonságai a legcsodálatosabbak, hogyan érzed magad a társaságában, miért lettél szerelmes belé.

Remek meglepetést okozhatsz, ha az üzenetedet elrejted például kaparós sorsjegyek mögött. Lepd meg szeretted ezzel a frappáns sorsjeggyel. Ebbe a sorsjegybe belerakhatod a szereteted, a huncutságod, és humorod is, tényleg csak rajtad múlik milyen örömet okozó üzenetet rejtesz a sorsjegy mögé. Biztosan jó érzés lesz neked is látni, ahogy izgatottan kapargatja a sorsjegyet az ajándékozott.

Nem csak üzeneteket, hanem egy közös meglepetés programot is elrejthetsz az üzenetben. Így rögtön egy élménnyel is megajándékozhatod.

 

Imádlak

 

·       Titkos üzenet írása

Találj ki egy különleges üzenetet, amit neki szánsz, leírhatod kedves titkos szavaitokat, élményeiteket. A megírt kedves, szerelmes üzenetedben szereplő szavakat keresd meg egy közös kedves könyvetekben, vagy akár nagyszerű alkalom ez, hogy vegyél neki egy olyan könyvet, amit szívesen olvasna.
Ha megtaláltad a könyvben az üzenetedben levő szavakat, írd le az oldalszámot, sorszámot, és az adott szó sorszámát.
például 124. oldal, 12. sor, 3. szó
Ha megvan, akkor ezt a kis megoldó kulcsot a könyvhöz mellékelve tudod átadni.

 

Így küldj titkos üzenetet

 

·       Írj üzeneteket

A megfogalmazott kedves, szerelmes jegyzetedet leírhatod ragasztós Post-Itekre és ezeket a kis üzeneteket különböző helyekre ragaszthatod, úgy mint tükör, távirányító, kormánykerék, a telefonjára, vagy egy szekrényajtó belsejére.

 

·       Készíts képes füzetet

A megírt üzeneteidet összeállíthatod a kapcsolatod során készült fényképekkel kiegészítve, és így egyéb emlékekkel vagy vágyott utazási célpontok képeivel variálva létrehozhatsz egy egyedi scrapbookot, mely egy örök emlék lesz.

 

·       Fejezd ki az érzéseidet kártyák segítségével

Elmondanád párodnak, hogy mennyire szereted, de nem vagy a szavak embere és nehezen fejezed ki szavakkal az érzéseidet? Egyszerűen csak egy apró meglepetést keresel? Remek lehetőség számodra akkor a „25 dolog amiért szeretlek” kártyacsomag.

Ebben a kártyacsomagban nem másoktól átvett idézeteket, bölcsességeket találsz, hanem a saját gondolataidat érzéseidet tudod átadni ajándékba. Érték, hiszen őszinte gondolataidban Magadat adod, a sorokat Te írod. Ettől egyedi! 

 

Üzenj kártyák segítségével
 

 

2. Minőségi idő

 

Vannak olyanok, akiknek arra van a legnagyobb szükségük egy párkapcsolatban, hogy együtt legyenek, amikor a párjuk rájuk irányuló figyelmétől érzik leginkábba azt, hogy szeretve vannak. 

Ez lehet egy beszélgetés, egy közös vacsora, vagy egy közösen eltöltött hosszú hétvége is. A kulcskifejezés az osztatlan figyelem, hiszen tévézés, olvasás, telefonböngészés közben nem lehet kapcsolatot építeni. Ilyenkor azt várja a párod, hogy egyszerűen csak ülj le mellé és közösen csináljatok valamit.

Hiába kap sok ajándékot, elismerő szavakat, ha elmarad az együtt töltött idő. A mai világban ezt elég nehéz kivitelezni, mert ezen fogalom alatt azt értjük, hogy kizárólag a másikra koncentrálunk. A minőségi idő szeretetnyelvét beszélőknek ezzel azt üzenjük, hogy jó velük lenni, fontosak. Érdemes közös programokat kitalálni, gyertyafényes vacsora, éjszakai piknik stb.

 

Mivel szeretetnyelvektől függetlenül nagyon fontosnak tartom az együtt töltött idő szerepét, így ezért több ötletet is mutatok:

 

·       Piknik a parkban

Ha szép az idő, és mindenkinek szüksége van arra, hogy kicsit kimozduljon a házból, akkor érdemes megfontolni a parkban piknikezés ötletét. Természetesen ügyeljünk arra, hogy az időjárásnak megfelelő öltözéket válasszunk. A lelkükben örök fiatalok pedig elmehetnek játszótérre is, vagy sétálva egy parkban magokkal etethetnek madarakat.

 

Vidd piknikezni a párod

 

·       Beltéri piknik – piknik a lakásban

Ha nem kedvez az időjárás a kültéri pikniknek, semmi sem akadályoz meg titeket abban, hogy azt akár bent a lakásban tartsátok meg. Figyeljetek a részletekre, adjátok meg a módját és fel lehet turbózni az egészet, ha hangulatosan kipakoltok a nappali közepén egy plédre, különlegesebb, kedvenc ételeiteket tálaljátok fel, és pezsgővel koccintotok a végén!

 

·       Tematikus vacsorák, borestek

Ha szívesebben kipróbálnátok valamilyen új éttermet, érdemes körbenézni, hogy milyen speciális ajánlatok vannak a közeletekben. Ilyen lehet egy Valentin napi borvacsora Budaörsön – egy különlegesen szép, felújított borospincében, ahol a romantikus menü mellett finom borokat is kóstolhattok. Az ételsorban külön főétel a hölgyeknek és az uraknak és még egy meglepetés is jár a pároknak.

 

Borvacsorához lenne kedvetek?

 

·       Kirándulás

Számtalan remek túravonalat lehet találni hazánkban, nagyon sok helyen csodálatos kilátás nyílik a hegyekre, völgyekre. Ha szeretitek a szép természeti helyeket, érdemes megfontolni a kirándulás gondolatát Valentin nap alkalmával és gyönyörködni közösen egy napnyugtában.

 

·       Turistaként a saját városodban

Minden városnak vannak rejtett rejtett kincse és ezeket túl sokszor hagyjuk figyelmen kívül, mert ott élünk. Tölthettek úgy közösen egy kis minőségi időt, hogy úgy határoztok, hogy turisták lesztek a saját városotokban.

 

·       Nyomozós játék a Budai Várban

A szabadtéri szabadulós játék során a pár egy nyomozásban vesz részt, különböző útmutatás alapján nekik kell rájönniük az útvonalra, és játékos feladatok megoldásával kerülnek közelebb a célhoz. A közös kaland élménye segít elmélyíteni a kapcsolatot, miközben izgalmas helyszínekre juthatnak el. A játék az 1970-es évek retró világát eleveníti fel, mely még élvezetesebbé teszi a történetet.

 

Nyomzós játékra fel

 

·       Pénzérmés játék

Imádom ezt a fajtáját a randevús kirándulásoknak.  Ez spontán és valahogy romantikus, ahogy kettesben kirándultok, sétáltok, utaztok. Szükséged lesz egy pénzérmére és annak feldobásával döntitek el mindig, hogy balra vagy jobbra fordultok, egészen addig, amíg van időtök közösen kalandozni.

 

·       Páros stílustanácsadás

A megjelenés fontossága kihat az életünk minden területére. És ugye ismerős az a helyzet számodra is, amikor a páros valamelyik tagja áll tanácstalanul a szekrény előtt, hogy Mit vegyek fel?

Erre a tanácstalanságra ad megoldást a stílustanácsadás, ha valaki szeretné tudatosabbá tenni az öltözködését és az ehhez kapcsolódó ruhavásárlásait. Nem csak egy felejthetetlen közös program, hanem nagyon sokat segít a párok közös fejlődésében is, ha együtt vesznek részt stílustanácsadáson. Sokkal gyorsabbá és könnyebbé válik a későbbiekben a ruhavásárlás, ami megkönnyíti azoknak is a helyzetét, akik ezt kevésbé szeretik. Ajándékutalvány is kérhető!

 

Páros stílustanácsadás remek ajándék Ladányi Beától

 

·       Festés együtt

A festészet óriási trend lett, és nem kell hozzá Picassonak lenni. Számos élményfestéses program közül tudtok választani, de az is nagyszerű ötlet lehet, ha otthon maradva szervezed meg a közös művészkedést. Vásárold meg hozzá eszközöket, és otthon közösen fessetek valamit, miközben mindenki nevethet a készülő művön.

Ez remek kikapcsolódás, felejtve a mindennapi nehézségeket. Fogyaszthattok közben finom ételeket és italokat, és festhettek akár egész este.
Ha kevésbé vagytok kreatívak, ellátogathattok közösen a divatos festészeti galériák egyikébe, hogy kielemezzétek a műveket, kiben milyen gondolatokat ébreszt egy-egy festmény.

 

·       Közös barkácsolás, bútorfestés

Közös barkácsolás, bútorfestés – Egyáltalán nem meglepő, hogy egy bútorkészítő workshopra közösen megy el pár és közösen készítik el saját maguk az otthonuk berendezését. Mindketten jól érezhetik magukat a workshopon is, ráadásul a közös alkotás sikerélménye még jobban összekovácsolja majd őket. Arról már nem is beszélve, hogy az elkészült mű egy örök emlék és családi érték lehet: magát a workshopot is közösen vezeti egy házaspár, akik összefogtak, hogy hasznos tudást adjanak át. A programokra lehetőség van ajándékutalványt is vásárolni. 

 

·       Kihívások mozgékonyaknak

Elmehettek közösen korcsolyázni, görkorcsolyázni. Részt vehettek egy lőtéren is közös programon. Egy kicsit szokatlan, de hihetetlenül szórakoztató és izgalmas randevú lehet, miközben kipróbáltok fegyvereket és tartotok egy kis célbataláló versenyt.
Ha igazán aktív pár vagytok, remek módja a közös szórakozásnak, ha befizettek egy sziklamászó programra.

 

·       + 1 ötlet

A Kultik mozihálózat két bevásárlóközpontban lévő mozija a Kultik Csepel, és a Kultik Kaposvár azzal ajándékozza meg a párokat, hogy Valentin napi menü (üdítő és snackek) vásárlása esetén, díjmentesen nézhetik meg a Titanic című filmet. A filmet Valentin napon este fogják vetíteni. Kapcsolódik hozzá egy nyereményjáték is, aminek fődíja egy wellness hétvége lesz.

 

3. Ajándékozás

 

Az ajándékozás annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. A szeretet látható jele.[ Nem szabad összekeverni azonban ezt a szeretetnyelvet az anyagiassággal, hiszen nem az a szempont, hogy az ajándék drága legyen.

Az, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, teljes szívből vágyik arra, hogy ajándékokat kapjon és ezzel mutassák ki mások az iránta érzett szeretetet. Őket ezzel lehet megörvendeztetni és amiatt érzik megbecsülve magukat, hogy a hozzájuk illő ajándékot megkeresve lepték meg őket.

Itt nagyon jól jöhetnek az apró személyes ajándékok, virágcsokrok, illatszerek, szív alakú csokik, apró ékszerek, páros karkötők és még sorolhatnám, mert bőséges kínálatból lehet válogatni. Néhány kedvencet szeretnék csak megosztani:

 

·       Virág örök emlékként

Imádom a virágokat és az orchideákat, csak sajnálom, amikor elhervadnak. A kis ajándékok, meglepetések kedvelőinek jó ötlet lehet ilyen csodaszép agyagvirágokat ajándékozni: egy kézműves virágkészítő speciális levegőn száradó fehér agyagból készít csodaszép virágokat. A virágot és szirmokat olajfesték felhasználásával festi meg minél élethűbbre. Tökéletes, maradandó és különleges ajándék, ami egzotikus dekorációja lehet az otthonodnak.

 

Örökké nyílik ez a virág

 

·       Illatszercsomag

Egyre több embernek fontos az, hogy natúr termékeket használjon, és nem akarja tömni a bőrét mindenféle műanyaggal és egyéb káros anyagokkal. Így nekik jó ötlet lehet a kézzel készített különböző natúrkozmetikumokból álló meglepetés-csomag.  Ilyen pld. az Olive and Oliva által összeállított Valentin napi csomag is, melyben fürdőgolyó, sheavajas szappan és testápoló vaj is található. 

 

Natur illatszerek Valentin napra

 

·       Lehoznád neki a csillagokat?

Életed nagy pillanatainak csillagképe az otthonod különleges, egyedi dísze lehet, falikép formájában, kapcsolatotokat meghatározó dátumról csillagkép készülhet.

 

Lehoznád neki a csilagokat? megteheted

 

·       Egészséges étkezést kedvelőknek ajándék

A NekedTerem oldalon megrendelhető Valentin doboz hazai kisüzemek kínálatából, válogatott termékekből lesz összeállítva. Találhatunk benne szív alakú nyírfacukros nyalókát, Három Panni lekvárt szív alakú tartóban, tökéletes chutney párost (a Kanálká-tól) és fűszereket a Fűszereslánytól díszdobozban, hogy ízesebb legyen a Valentin nap és az utána következő mindennapok. 
 

A partnered személyiségéhez illő ajándék átadásához is alkalmazhatsz egy kis romantikus csavart. Készíthetsz egy kincskereső vadászatot az ajándék után, készíthetsz egy útvonalat rózsaszirmokból, de írhatsz kis üzeneteket is, hogy merre keresse tovább a lakásban a kincseket.

 

Közös vacsora megéri

 

4. Szívességek

 

Annak, akinek a szívességek adásával lehet kimutatni a szeretetet, bármely cselekedet, amely megkönnyíti az életét, rengeteget jelent. A tettekben méri le, hogy mennyire szeretik, így hiába is mondanak neki szívből bármi kedveset, ezt nem értékeli, ha tettekkel nincs alátámasztva. Számára a másik fél által elvégzett feladatok (bevásárlás, főzés, mosás, takarítás stb.) jelentik a szeretet kimutatását.

 

·       Főzés – Jó szakács vagy?

Lepd meg a párodat és készíts egy emlékezetes vacsorát! Egy különleges, házi készítésű meglepetés-vacsora romantikus lehet. Még akkor is, ha nem vetekszik a főzőtudományod egy mesterszakács képességeivel, emlékezetes vacsorát készíthetsz, amit mindketten élvezni fogtok.

Kezdj kutatni romantikus vacsorának megfelelő recepteket, hogy beszerezd a megfelelő összetevőket. Ha van rá lehetőség, gyakorolhatsz is előtte. Az otthoni vacsorának is megadhatod a módját előkelő öltözködéssel, valamint megfelelő terítéssel és nyomtatott menülappal.

Valentin naphoz méltóan használhatsz szívformákat, vagy díszítheted az ételed szívmintákkal. 

Könnyen elkészíthető Valentin-napi pohárkrém és szerelmes leveles tészta (húsimádóknak) recepteket találsz ezeken a videófelvételeken:

 

 

 

·       Menj el főzőkurzusra

Remek közös időtöltés is lehet, ha elmentek együtt egy főzőkurzusra, mely nemcsak egy szórakoztató és emlékezetes élmény lesz, hanem így a későbbiek során is lehetőséged lesz többször főzéssel kimutatni, hogy mennyire is fontos számodra a partnered.

 

·       Romantika kandalló mellett –ideje lángra lobbantani a tüzet

Van fatűzhely vagy kandalló a házban? Remek randevú lehet, ahogy kandallótűz mellett élvezitek az italokat. Készíthetsz erre az alkalomra finom turmixokat. Partnered is értékelni fogja ezt a gondoskodó bánásmódot!

 

5. Testi érintés

 

A férfiak sokszor hajlamosak azt gondolni, hogy a testi érintést a szexuális élettel lehet biztosítani. Azonban a szex kedvelése nem keverendő össze az érintéssel. Akiknek ez a szeretetnyelve, azoknál az érintés nem korlátozódik a szerelmi egyesülésre. Számukra az átölelés, a kézfogás, a kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése a szeretet vagy törődés kifejezése. Az érintés, ölelés hatalmas érzelmi erőt közvetít.   

 

A testi érintés nagyon fontos párok között

A testi érintés szeretetnyelvét beszélők számára a fizikai jelenlét és az elérhetőség a legfontosabb. Egy-egy kedves mozdulat többet mond számukra száz szónál.

 

·       Közös fürdőzés

Akár elmehettek egy romantikus szálláshelyre, de akár otthon is megteremthetitek a nászutas lakosztály élményét, ha a kádat gyertyákkal veszitek körbe, rózsaszirmokat szórtok a kád vízbe, és elhelyeztek a közelben tálcán csokoládéval borított epreket, és egy behűtött pezsgőt.

Szórakoztató és romantikus lehet az éjszaka, ha a közös fürdőzés után kényezteted a partnered egy masszázzsal, miközben kellemes háttérzene megy.

 

Valentin napi ajándék ötletek a szeretet jegyében

 

Ha nem vagy még elég ügyes, akkor meglepheted a párodat egy Páros masszázzsal, ennek során 2 masszőr masszírozza szinkronban a párt bio olajokkal. Ha szeretnéd a partnered felé folyamatosan kimutatni az érzéseidet az ő szeretetnyelvén, akkor elmehettek páros masszázsoktatásra: ilyenkor a masszőr bemutatja a fogásokat, majd a pár egymást masszírozza, miközben megtanulják a masszázst.
Masszázsoktatáson vehettek részt Farkas Anikó Biokozmetikájában.

 

·       Testfestés

Privát helyszínen az intim pillanatok megélését teszi lehetővé a testfestés, és ez új eleme lehet az előjátéknak. Szükséged lesz megfelelő ehető testfestékekre és a többi már csak rajtatok és a fantáziátokon múlik. Tied a választás, hogy mit jelenítesz meg a partnered testén.

 

·       Tánc

Ha jó táncosok vagytok a partnereddel, vagy csak egyszerűen élvezitek a zene ritmusát, akkor egy éjszaka a salsa klubban vagy hasonló helyszínen tökéletes lehet számotokra.  Alternatív megoldásként otthon is táncolhattok kedvenc zenéitekre. Hiszen tánc közben folyamatosan érinted, öleled, simogatod a partneredet, amivel kifejezheted az érzéseidet.
Ha szeretnétek fejleszteni a tánctudásokat, vehettek pároknak szóló táncórákat is.
Az Arthur Murray Budapest Dance Studio -ban.ajándék utalványt is beszerezhettek a Valentin napi akció keretében magán- és csoportos órára egyaránt.
 

Legyetek együtt akár hosszabb vagy rövidebb ideje, számos szórakoztató ötlet közül válogathattok. Használjátok fel a cikk ötleteit, akár több ötletet össze is társíthattok, hogy mindkét fél elégedett lehessen, és szervezzetek együtt programot különböző szórakoztató tevékenységekkel! A legjobb, amit tehettek a kapcsolatotok érdekében, ha egymásra figyelve töltötök el időt.

Ha pedig szívesen fejlesztenétek a kapcsolatotokat, akkor ajánlom ezt az új szolgáltatást, ahol applikáció segítségével kaptok újabb és újabb romantikus, szexis, figyelmes randitippet vagy meglepetésötletet, amiből lehet választani.

Ha összekapcsolódtok, akkor látjátok azt is, hogy a párotok tervez valamit. Plusz saját ötletet is lehet hozzáadni. Ha valóban odafigyeltek egymásra, és minden héten legalább egy-egy ötletet kipróbáltok, akkor garantáltan nem lesz egyhangú az életetek!

 

Ladányi Beáta párkapcsolati coach és mediátor 

 

  Szeretettel várlak benneteket személyesen is, hogy      személyre szabott fejlesztéssel foglalkozzunk közösen a kapcsolatotok építésével!

 

Latest Posts

Másfél óra – társasjáték a végzetről

Életkérdések, mindennapi szituációk, mindent megváltoztató fordulatok. Évszázadok óta a drámairodalom legfontosabb színterei. A fókuszban többnyire a főhős és a többi szereplő dilemmái...

Picasso sci-fi főhős akart lenni

Régóta foglalkoztatja az embereket a gondolat, hogy megváltoztatható-e a sors. Hiszen vannak élethelyzetek, amelyek bár alakítják a jövőt, mégis a múltban dőlnek...

Talán a sors akarta, hogy író legyek

Sári Edina azon szerzők közé tartozik, akik bátran nyúlnak „kényes” témákhoz, tabu-határokat feszegető történeteket tárva az olvasók elé. A társadalomkritika sem hiányzik...

Kézzelfogható segítség a senioroknak

Családtagjaink biztonsága talán a legfontosabb vágyunk. Ezen a téren jelent segítséget a Gondosóra Program. A 65 év felettiek számára alanyi jogon,...