11.5 C
Budapest
szerda, július 8, 2020

Családi sonkatitkok és húsvéti tojástudomány

Hogy az ősi sonkafőző nagyitudományt például érdemes ápolni, arra saját bizonyítékom is van.

Friss

Beszélj – na, ne mondd! A 40 pluszosok kommunikációs szokásai, attitűdjei

Hallgatunk, vagy megnyílunk? A kommunikációs szokásaink pusztán a habitustól függenek? Milyen tanult és hozott minták befolyásolják a korosztályunk kommunikációs szokásait?

Negyven felett is lehet munkát találni

Statisztikák szerint az ötven felettieknek csak 59 százaléka foglalkoztatott. Összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat és megoldásokat a negyven pluszos álláskereséssel kapcsolatban.

A stresszt nem érdekli, hogy utálod őt

Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad! Haha. Ha ez tényleg így lenne, akkor már huszonegykét évesen ötvennek mondhattam volna magam, most meg...

A fenntarthatóság egy, a manapság már inkább elcsépeltté váló fogalmak közül

Az élet oly sok területén halljuk ezt a kifejezést. Kissé nyersebben fogalmazva, a csapból is ez folyik. Kell nekünk a fenntarthatósággal foglalkozni,...

Munkahelyi szerelem

A szerelem nem válogat. Nem nézi a körülményeket, nincs tekintettel a szereplőkre, viszont nem ritkán meghaladja a ráció korlátait. Egyáltalán nem ritka, hogy munkahelyen jönnek össze párok.

Nemrégiben, a „Biztos, hogy a pénz beszél? Mindent a fizetésekről!” című cikkünkben arról írtunk, hogy mitől lehet egy a vártnál alacsonyabb fizetési ajánlat is vonzó? Egyáltalán hogyan döntsük el, hogy mi számít alacsony ajánlatnak? Körbejártuk a fizetéstémát, hasznos tippekkel fűszerezve! Jelen cikkünkben a munkahelyi szerelem kérdését boncolgatjuk.

Miért van olyan sok munkahelyi szerelem?

A munkahelyi szerelem hátterében ott lappang a sok-sok együtt töltött munkaóra, a közös érdeklődés, a közös munkahelyi kihívások, sikerek és kudarcok együttes megélése. Már rég túl vagyunk a régi sztereotípiákon, ami a főnök-titkárnő legendákra épül. Természetesen az sem kizárt, hogy a vezető a legbensőbb bizalmasába habarodik bele, akivel szinte olyan mélységben osztja meg az életét, mint a párjával. Sőt, néha jobban ismeri a titkárnő a főnök társát, mint ő maga. Számon tartja a családi ünnepeket, gondoskodik ajándékvásárlásról, intézi a gyerek ügyeit, és valljuk be, nem ritkán egy kicsit a házi gondok ismerője is.

 

pexels_photo_261749.jpeg

 

A közösen eltöltött legalább heti 40 óra, ha a túlórákat nem számoljuk, jelentős idő ahhoz, hogy belelássanak a munkatársak egymás életébe. Bár ma már a technika fejlődésének köszönhetően, nem feltétlenül bonyolítják a munkavállalók a családi telefonbeszélgetéseket az irodában. Sőt vannak olyan cégek is, ahol családi képek kihelyezése sem ildomos a munkavállaló részéről.

Bizonyos munkakörökben könnyen szövődenek munkahelyi kapcsolatok

Vannak olyan munkakörök, amelyek már szinte tradicionálisan olyan beosztásnak számítanak, ahol könnyen szövődnek munkahelyi kapcsolatok, intim légyottok. Elsősorban azokon a helyeken, ahol több műszakban dolgoznak. Éjszakai műszakban, éjszakai ügyeletben töltenek el sok időt.

A csendesebb ügyeleti éjszakákon könnyebben megnyílnak az emberek egymás felé. Óhatatlanul közelebb kerülhetnek egymáshoz egy-egy beszélgetés során. Ugyan is az ügyeleti időben előfordul, hogy nincs akkora mozgás, mint a nappali műszakban, amikor a normál ütemben zajlanak a munkafolyamatok. A lelki tér megnyílása pedig könnyebben válhat egymás iránti kíváncsiság mentén szerveződő, közös lelki térben fejlődő kapcsolattá.

Munkahelyi kapcsolat kialakulásának forrása lehet mindaz a tér, ahol a munkakörön kívüli beszélgetésre nyílik lehetőség. Kialakulhat a kijelölt dohányzási helyen rendszeresen összefutó munkatársak között, a közös munkahelyi étkezések során, a közös projekten dolgozók között, akik huzamosabb ideig egy feladat megoldására, szoros munkakötelékbe vannak rendelve. Vagy akik sokat és sokszor utaznak együtt, így az utazási idő alatt óhatatlanul közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A munkahelyi kapcsolatok kialakulása ellen nincs védőháló

Két független ember akár így is összekerülhet. A legtöbb helyen ebből nem csinálnak különösebb ügyet, ha nyíltan és követhető formában kerül össze a két érintett. A pletykaáradat akkor indul meg, ha titkolt a kapcsolat, vagy ha a két fél, vagy bármely fél nem független, illetve ha a hierarchiában két különböző szinten lévő munkatárs kapcsolatára derül fény.

Szerelmes lettem a főnökömbe, mit csináljak?

Munkahelye válogatja. Van, ahol a munkahelyi közösség simán túljut ezen a helyzeten. A probléma akkor válik munkahelyi konfliktussá, ha a beosztott munkavállaló a közösség szempontjából szemlélve, illetéktelen előnyhöz jut a kapcsolat által, vagy jelentősen megváltozik a viszonya a vezetői kivételezés miatt a kollégáival.

Akkor is problémássá válik a helyzet, ha bérfeszültség keletkezik a kapcsolat következtében. Azonban arra is érdemes kitérni, hogy a munkahelyi kapcsolatban lévőknek hátránya sem keletkezhet abból munkajogi értelemben, hogy magánemberként is kapcsolatban vannak. Tehát egy bérrendezésből nem maradhat ki valaki csak azért, mert a vezetőhöz szoros érzelmi szálak fűzik.

A helyzet mindenképpen kényes, ezért ilyen esetben a vezetőnek kiemelten oda kell figyelnie a korrekt munkahelyi viszonyok megtartására. Arra sem szabad teret engedni, hogy a beosztottat a többiek arra „használják”, hogy a vezető felé informális formában adatokat juttassanak el, vagy befolyásoló információkat küldjenek. Mindezért valóban nincs könnyű helyzetben az a pár, aki a munkahelyen kerül össze, különösen, ha beosztás szerint is összefügg a munkájuk. De nem megoldhatatlan a helyzet.  Kiemelt figyelem övezi a szituációt, ezért a korrekt vezetés elengedhetetlen.  Szigorú szabályok szerint, sem pro, sem kontra értelemben a helyi protokolltól el nem térő vezetői viselkedésre van szükség. A párkapcsolatba bevonódó munkavállalónak pedig számolnia kell avval, hogy legalább is eleinte, komoly kihívásként fogja megélni a kevéssé jóakaratú kollégák atrocitásait, pletykáit.

Vannak olyan cégek, ahol kifejezetten tiltják a munkahelyi kapcsolatokat

Az ilyen munkahelyen a titkolt kapcsolatok nem javasoltak, mert nagyon nagy a kockázat, ami frusztrációt okozva, óhatatlanul megmutatkozik a teljesítményben is.

Ha két munkatárs magánviszonyba kerül, és ezt nyíltan felvállalja, akkor a belső szabályok szerinti megoldásokat választhatja. Ha megengedett az adott cégnél a munkatársi magán-kapcsolat, akkor csupán a nagyon korrekt munkavégzésre kell összpontosítani. Amennyiben nyílt és mindenki által ismert a kapcsolati viszony, a munkatársak gyorsan túljutnak a kezdeti izgalmakon, és a munkarend töretlen maradhat. Amennyiben a munkahelyen nem megengedett a magánviszony, ott el kell dönteni, hogy melyik fél vált munkát a kapcsolat fenntarthatósága érdekében.

Mediáció, tréning

Amennyiben nem tilos a magánkapcsolat, azonban a munkavállalónak valamely hátránya származik a munkatársak viszonyulásából, ám nincs valós alapja a  vádaknak, akkor érdemes munkahelyi mediációt igénybe venni. Ilyen esetekben hasznos megoldás lehet a direkt mediáció helyett, vagy mellett, egy téma iránti érzékenyítésre is alkalmas tréninget szervezni a munkahelyi közösség számára.

Ezzel elkerülhetővé válik, hogy a párkapcsolatban lévő munkavállalók közül bármelyik fél rákényszerüljön a munkahely elhagyására csupán azért, mert a magánszférában össze szeretnének tartozni.

 

Latest Posts

Beszélj – na, ne mondd! A 40 pluszosok kommunikációs szokásai, attitűdjei

Hallgatunk, vagy megnyílunk? A kommunikációs szokásaink pusztán a habitustól függenek? Milyen tanult és hozott minták befolyásolják a korosztályunk kommunikációs szokásait?

Negyven felett is lehet munkát találni

Statisztikák szerint az ötven felettieknek csak 59 százaléka foglalkoztatott. Összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat és megoldásokat a negyven pluszos álláskereséssel kapcsolatban.

A stresszt nem érdekli, hogy utálod őt

Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad! Haha. Ha ez tényleg így lenne, akkor már huszonegykét évesen ötvennek mondhattam volna magam, most meg...

A fenntarthatóság egy, a manapság már inkább elcsépeltté váló fogalmak közül

Az élet oly sok területén halljuk ezt a kifejezést. Kissé nyersebben fogalmazva, a csapból is ez folyik. Kell nekünk a fenntarthatósággal foglalkozni,...

#elmúltálnegyven

várunk a közösségünkben

Ne hagyd ki

Karrier? Tanuljunk Julia Robertstől!

Ajánlunk négy olyan filmet, amely álláskeresőknek és munkavállalóknak egyaránt hasznos kikapcsolódást jelent. Ha motiváció kell, azért, de ha csak jó lenne kiengedni a munkahelyi feszültséget, akkor azért...

Érintéses bankkártyája van? Nem biztos, hogy minden esetben jól jár.

A Visa kártyát nem, a MasterCard és Maestro kártyát minden terminál elfogadja, ahol érintéses fizetésre alkalmas terminál van.

Nem véletlen, hogy receptköteles lett néhány fájdalomcsillapító

Néhány nagy lakossági fájdalomcsillapító gyógyszer, sokak kedvence is csak receptre vásárolható meg a legújabb szabályozás szerint. Mutatjuk a listát és a...

Konfliktusforrás a szabadság?

A munkahelyi közösségek érettségének mérőfoka, hogy az érintettek mennyire kooperatívak azokon a területeken, amelyek nem direkt formában kapcsolódnak a munkavégzéshez, a kiosztott feladatokhoz.

Egyetlen ábra arról, kik szívnak igazán válság esetén

A leggazdagabb 10%-nál mért 10% alatti kereseti kiesés még a felét sem éri el annak, amit a legszegényebbek elszenvedtek.

Hírek a postafiókodban

Csak egy kattintás és hetente küldjük a legújabb híreket. Rólad. Neked.