Színes hírek

Juhász Ferenc emlékére

Ismét eltávozott egy nagy alkotó közülünk. December 2-án, életének 88. évében elhunyt Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő, a Nemzet Művésze 2014 évi díjazottja.

Justin Trudeau – busszal a Parlamentbe

Röviddel hivatali esküjét követően az új kanadai miniszterelnök Justin Pierre James Trudeau és kormányának tagjai egy igazán eredeti módját választották annak, hogy eljussanak az első kabinetülésre.

Diplomavédés Hawaiion

Aki valaha szerzett diplomát az európai rendszerben, az egészen biztosan emlékszik a kínlódásra, ami a kis könyv beszerzésével jár.

Ne engedd el az igazit!

Sok ismerkedési történetet hallottam a társkereső irodámban és arra jöttem rá, hogy sokszor kapunk esélyt az igazi társ megtalálására és megtartására, ám ha ezt a lehetőséget nem ismerjük fel és nem élünk vele, akkor az élet nagyon keményen tanít bennünket azzal, hogy sokkal nehezebben kapunk újra esélyt a boldogságra. Ilyen esetekről fogok írni most.

Karácsonyi ajándéktippek

Összegyűjtöttünk egy csokorra valót ajándékötletekből, nőknek, férfiaknak, nagyiknak és a gyerekeknek-unokáknak. Jó válogatást kívánunk!

Carlos Slim Helú – dollár milliárdok nyomában

A Forbes magazin 2015-ös rangsorában a mexikói születésű Carlos Slim a második helyet foglalja el 77,1 milliárd dolláros vagyonával, melyet csak Bill Gates tudott felülmúlni hozzávetőleg 2,1 milliárd dolláros többlettel. Slim 2014-ben adta át a világ leggazdagabb embere címet az amerikai milliárdosnak. Hogyan tehetett szert ilyen hatalmas vagyonra a libanoni ősökkel rendelkező Slim?

Hogyan kezdj hozzá a társkereséshez 40 év felett?

Döntsd el, hogy valóban szeretnél e társat magadnak. Ne a társadalmi elvárásoknak akarj megfelelni és ne kövesd a barátok és a család által kijelölt utat. A Te életed, Te hozod a döntéseket párkapcsolati téren is. Légy őszinte magaddal.

Őszi napfényben

Az ősz legszebb napjai számomra azok, amilyen ezen a hétvégén is volt: fátyolos reggel után szikrázó kék égbolt, simogató napsugarak. Bizseregnek az ember érzékei, kívánja a szabad levegőt.

Kit keres a nő, mire vágyik a férfi?

A megváltozott társadalmi struktúrákban nincsenek élesen elkülönülő női és férfi szerepek. A nő elvárja, hogy a férfiben is meglegyenek a női tulajdonságok ahhoz, hogy mély és intim kapcsolatot tudjon vele kialakítani és fordítva is igaz: a férfi is elvárja a nőtől, hogy önálló, autonóm és önfenntartó legyen.