Színes hírek

Sárkányok mindig lesznek

Imádom a sárkányokat, mindig érdekeltek ezek a legendás lények! Számomra az életenergia kirobbanó erői ők, különleges alakba sűrítve. Fantasztikus környezetben nap mint nap találkozom velük: a sárkányok a munkahelyem névadói is egyben. Érdekel minden történet, film, alkotás és tanulmány, ami ezekről a szárnyaló, szabad lényekről szól. Sárkányok mindig lesznek, ahogy sárkányos programok is!

A fodrásznál

Gergő nem egy hajas baba. Ebből következik, hogy nem az ő haját vágattam le, hanem anya szépült egy kicsit. Az én koromban bizony már havonta kijár egy festés és vágás, nehogy megint nagymamának nézzenek!

Alma, répa, főtt krumpli

Igen, igen! Az anyukák már bólogatnak, szakmai nyelven megfogalmazva a hozzátáplálásról írok ma. Nem tudom, kinek milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban, nálunk ez sem alakul olyan egyszerűen, ahogyan én azt elképzeltem.

Kortárs Cimborák

Rengeteg rendezvény vár minket márciusban is, a "Mi lenne ha..." rajzpályázat keretében együtt alkothatnak az Író Cimborákkal a gyerekek.

Családi sonkatitkok és húsvéti tojástudomány

A húsvéti asztal egyszerű: sonka, torma, tojás, kalács. A falatok ízvilága összehangolt, és sokak szerint úgy finom, ahogy van, persze a háziasszonyok azért mindig elgondolkodnak rajta, újítsanak-e valamicskét a hagyományos húsvéti reggeli menüsoron?

Ki hordja a nadrágot?

A legenda szerint a „hölgyek privilégiuma” Szent Brigitta ír apáca nyomán, a szökőévekben válik aktuálissá azért, hogy a nők kiegyenlítsék a nemi szerepeket párkapcsolataikban.

Baba az edzőteremben

Nem kell megijedni, nem súlyzós edzésekre cipelem a 4 hónapos gyerekem. Viszont én már lazán fekve nyomok az ő lassan 8 kilójával. Szóval mit keresünk az edzőteremben? Kipróbáltuk a Maminbaba klubot, a latin hordozós fitness mozgásformát.

Az első három hónap 2. rész

Remélem, előző írásom az első 3 hónapról nem sikerült túl borúsra, és nem riasztja el a leendő kismamákat. Az összeszokásnak, ismerkedésnek vannak gyönyörű és meghitt pillanatai is. Na, ezekért (is) érdemes vállalni az első, második és harmadik gyermeket.