Színes hírek

Baba a fedélzeten - Ha-ha-ha havazik

A farkasordító hideg és az ónos eső után végre péntek este elkezdett havazni. Kedvem lett volna egy éjszakai sétát beiktatni, de mégsem rángattam ki Gergőt a kiságyából. „Előrelátó” család lévén, persze nem vettünk szánkót.

Újévi Évi

Ugrás a sűrűjébe- így jellemezhetném az év eleji kezdést, bár sokszor megfogadtam, hogy vigyázok az időmre, és még jobban beosztom.  Újra nekiálltam reggelenként tornázni, mert tavaly decemberben teljesen leálltam vele, de idén ezzel kezdem a NAPot és fantasztikus energiákkal tölt fel. Imádok úszni, és nemrég fedeztem fel a közelünkben egy wellness központot,

Baba a fedélzeten - „Télapó itt van…”

Eldúdoltam magamban ezt a kedves karácsonyi dalt, és még mindig emlékszem a szövegére. Szerintem az olvasók közül is mindenki. Télapós, vagy ha valakinek jobban tetszik, Mikulással kapcsolatos emlékeim nem nagyon vannak.

Magányosok karácsonya

Hogyan vészeljük át az ünnepeket, ha egyedül vagyunk?
A kivilágított sétányok és feldíszített kirakatok óhatatlanul is a karácsonyra terelik az ember figyelmét akár akarja, akár nem. Van, akit szorongással tölt el az ünnepek közeledte.

Baba a fedélzeten - Elvárások

Majdnem dobtam egy hátast, amikor meghallottam a kilenc hónapos Lilike édesanyjától, hogy arról faggatták: hány szót tud már a gyerek? 9 hónaposan? Én vagyok csak eltájolva? Szegény anyuka is csak hebegett-habogott, hogy most kezdte el mondani, hogy brrrr!

A karácsony mesés története

Az év legszebb ünnepe a karácsony; fények, illatok, szeretet övezi az év végi napokat. Az ünnep eredete, megünneplésének ideje és módja azonban kultúránként eltérő.

Égni kiégés nélkül, stresszmentesen

A nemi identitás megszüntetésére irányuló folyamatos törekvés szétrombolja a tipikusan női és tipikusan férfi betegségcsoportok közötti határokat, talán csak a mellrákot és a here, illetve prosztatarákot kivéve.