Cseresznyés csokispite -cukormentes recept

Dátum: 2016. június 12.
Szerző: Hodnik Ildikó

Hozzávalók:

30-35 db zabkeksz, esetleg gluténmentes csokiskeksz

30 dkg  magas kakaótartalmú, cukormentes csokoládé

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín, esetleg kókusztej

35 dkg magozott cseresznye

Elkészítése:

Daráljuk meg a kekszet, legjobb hozzá a robotgép aprító funkciója.

A puha kókuszzsírt öntsük a darált kekszhez, alaposan keverjük össze. 

Egy közepes méretű sütőformába halmozzuk fel a masszát úgy, hogy 1,5 cm-es peremet is alakítsunk ki a csokiskekszből. Érdemes 20 percre a mélyhűtőbe tenni, hogy keményedjen a massza.

Amíg a sütemény alap a hűtőben pihen, kimagozzuk a cseresznyét és félbevágjuk.

A csokoládét daraboljuk össze, és alacsony lángon, fokozatos melegítéssel olvasszuk fel. Amikor már elég olvadékony, öntsük fel a tejszínnel. Keverjük simára, majd a tűzről levéve keverjük bele a cseresznye háromnegyedét.

Vegyük ki a süteményt a mélyhűtőből, öntsük rá a cseresznyés csokikrémet, a tetejét simítsuk el egyenletesre.

A maradék cseresznyével díszítsük.

A hűtőszekrényben érleljük össze az ízeket, jót tesz a csokikrémnek is egy kis hűtés.

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólok a cikkhez!