Terhességi cukor- étkezés utáni értékek

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel foglalkozik. Emellett túlsúlyos pácienseket egyénre szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segíti. Kérdéseiket ezekben a témákban várja.

Tisztelt Doktornő! Jelenleg a 35dik hétben járó kismama vagyok, inzulinos terhességi diabétesszel. Jelenleg reggel szúrok 5 egységet, délben 2 egységet, és este nem kell inzulin. Viszont tegnap egy furcsa dolgot tapasztaltam vacsora után. Étkezés után 1 órával 5.2 volt a mérésem, kicsit alacsonynak is talaltam és pont ezért megmértem 2 órával később is. Akkor már 6.3 volt és 3órával később pedig 7.2. nagyon nem értem, soha nem volt ilyen. A vacsora 40gramm ch-nak felelt meg. Tk kenyér, csabai kolbásszal, trappista sajt ráolvasztava, hegyes zöld paprika és fél liter erdei gyümölcstea citrommal és édesìtővel. Az utóvacsorát a magas érték miatt meg sem mertem enni. Előre is köszönöm segìtő válaszát! Tisztelettel: Hermanné Bernáth Erika

Hozzászólások

Dr Tänczer Tímea
2018. március 15. - 19:05
Kedves Erika !
Vannak olyan alacsony glikémiás indexű ételek melyek elnyújtott vagy késői vércukor emelkedést okoznak. Mivel 3 óránkénti étkezés szükséges a következő étkezés előtti vércukor ilyenkor néha kissé magasabb.
Ez még nem jelent problémát, és szerencsére 35. hét után már általában javul a szénhidrát anyagcsere.
Üdvözlettel
Tänczer Timea