Térdkalács ficam

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Tisztelt doktor úr! Visszatérő térdkalács ficam utáni panaszaim miatt írok önnek. Mindkét térdkalácsom kificamodott már többször is az elmúlt időszakban, a legutóbbi nyáron történt egy rossz mozdulat következtében. Azóta több hónap is eltelt panaszmentesen. Viszont most az utóbbi két hónapban sűrűn jelentkeznek térdfájdalmaim, mely a térdemből kiindulva az egész lábamba sugárzik. Sokkal erőteljesebb a fájdalom, mint ahogy azt eddig tapasztaltam és hosszasan eltart. Emellett körülbelül ezzel egyidejűleg kezdett el mindkét lábam zsibbadni és bizseregni. Az elmúlt időszakban eléggé gyengének, erőtlennek érzem a lábaimat. Sokszor a mozgásban is korlátoz. Nem tudom igazán terhelni a lábam, pedig még csak 19 éves vagyok. Hosszabb utakon gyakran tapasztalom, hogy a lábam nehézkessé válik, és ez jelentősen lelassít. Mindezek megnehezítik a mindennapjaimat. Esetleg tudja mi állhat a probléma hátterében? Válaszát előre is köszönöm!

Hozzászólások

Dr. Boross György
2017. december 14. - 10:13
Kedves Laura! Természetesen pontos választ csak személyes vizsgálat alapján lehet adni, de azért leírom, mik jöhetnek szóba és mit javaslok! Elképzelhető, hogy lúdtalpa van és az hat ki az alsó végtagjaira, térdére. Vagy a sok térdkalács ficam következményeként a porc elvékonyodott, és azért a fájdalom. De az is lehet, hogy valamilyen neurológiai probléma miatt vannak azok a zsibbadásos, gyengeség érzéssel járó panaszai. Javaslom, keressen fel egy ortopédiai és egy neurológiai szakrendelést, ahol megkezdik a kivizsgálását. Üdvözlettel: Dr. Boross György