Térdficam?

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Tisztelt Dr Boross György! Kb 5 éve elestem sportolas kozben a jobb térdemre,akkor rontgenre kuldtek,semmit nem talaltak valamint 3hetig gipszben voltam,aztan lassan meggyogyult,de mindig is nagyon instabilnak ereztem utàna a térdem,azota sajnos 2 szer is kiment,a harmadik tegnap tortent,nagyon fàj es teljesen behajlitani ,sem kinyujtani nem tudom! A terdem belso resze szur nagyon faj es nem birok rá allni,kulsoleg semmi nem làtszik...Ön szerint ez egy ujjabb terd ficam vagy esetleg most szalag is sérült?Köszönöm!

Hozzászólások

Dr. Boross György
2018. március 18. - 08:20
Kedves Krisztián! Valószínűleg ismét kiugrott a térdkalácsa, a belső oldalon pedig azért fáj, mert a ficam a külső oldal felé történik, ezért a belső oldalon lévő ízületi tok ilyenkor erősen megfeszül, esetleg részlegesen szakadhat is. Javaslom, keressen fel egy szakrendelést, ahol röntgen készül, és az esetleges további teendőket is meg tudja beszélni a szakorvossal.
Üdvözlettel: Dr. Boross György