Tèrdfájdalom

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Tisztelt Doktor Úr! Közel kèt hónapja elestem jobb tèrdemre. Szerencsère el nem tört de mivel egy hónap után is nehezen mozgattam járás közben szúró fájdalom ès duzzanat volt jelen így ortopèdiára mentem. Itt vizsgálat nèlkül ráfogták hogy porckopásom van (34èves vagyok, nem vagyok túlsúlyos ès nem sportolók aktívan ), erre egy gyógyszer ajánlottak amit ott lehet csak megvenni az orvosnál, havi 28ezer forintèrt. Èn ezt elutasítva elmentem egy MR vizsgálatra. Melyre a következő vèlemènyt kaptam a quadriceps ín tapadásánál ventrálisan diszkrèt feszíni egyenetlensèg van, folytatásában a patella ventralis oldalán keresztűlfutó rostok folytonossága megszakadt. Prepatellárisan a guadriceps continuitásának megfelelő ruptura.. Segítene nekem ezt èrtelmezni? Elèg ha továbbra rögzítem, pihentetem, vagy ezzel az eredmènnyel újbóli szakorvosi vizsgálat ajánlott? Kèszsègèt köszönöm Tisztelettel Márta

Hozzászólások

Dr. Boross György
2019. január 04. - 17:03
Kedves Mária!
Mindenképpen javaslom szakorvosi kontrollját. Ettől függetlenül a leírtak alapján valószínű, hogy elegendő lesz további kímélet, műtét előreláthatólag nem szükséges.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György