szerződés

A vezető pénzügyi tanácsadó válaszol

A vezető pénzügyi tanácsadó válaszol

Szakértőnk nyugdíj - élet-és baleset biztosítással összefüggő témákban segíti olvasóink tájékozódását. Segítségével lehetőség nyílik egy korszerű és pénzügyileg is reális megtérülésű portfólió kialakítására.

 

Kedves uram! Láttam egy videóját, amiben a szerződések buktatóiről beszél. Engem az érdekelne, hogyha van olyan pont egy biztosításban, ami nekem nem megfelelő és az ügynök nem hajlandó módosítani, abból milyen hátrányom lehet? Aláírhatom így is a szerződést, vagy inkább ne? Köszönettel, Nina

Hozzászólások

Zahorán János
2018. május 15. - 15:45
Kedves Nina,

A szerződés ÁSZF-jének pontjait az Ügynök / Tanácsadó nem módosíthatja. Minden biztosítási termék úgy kerül forgalomba, hogy egy többlépcsős, szigorú hivatali engedélyeztetési folyamat előzi meg. Ennek alapján az engedélyezett ÁSZF-el a termék piacra kerül és az Ügynökök / Tanácsadók elkezdik az értékesítését. Magán az ÁSZF-n nincs joguk változtatni.

Ha olyan paramétert szeretne változtatni, ami a tartam mértéke, rendszeres díj mértéke, a benne lévő szolgáltatások összetétele, ezeket természetesen lehet bizonyos keretek között változtatni, és ezt az Ügyfél kérése alapján köteles is megtenni az Ügynök / Tanácsadó.

Ha esetleg leírná, hogy pontosan miről van szó, és milyen típusú biztosításról (megtakarítás vagy kockázati), akkor szívesen adok választ az adott szituációra...

Mivel még kételyei vannak, javaslom hogy ne írja alá a szerződést. Érdemes utánajárni, és akkor megtenni az aláírást, ha minden kérdésére egyértelmű választ kapott, és ezek alapján úgy ítéli meg, hogy előnyös az Ön számára az üzletkötés!

Üdvözlettel a legjobbakat kívánva,

Zahorán János