IR vizsgálat eredménye

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel foglalkozik. Emellett túlsúlyos pácienseket egyénre szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segíti. Kérdéseiket ezekben a témákban várja.

Tisztelt Doktornő! Terheléses, 3 pontos IR vizsgálatom a következő eredménnyel zárult: Vércukor 0 = 5,2 Vércukor 60 = 4,5 Vércukor 120 =4,3 Inzulin 0 = <2 Inzulin 60 = 29,9 Inzulin 120 = 20,20 Érdeklődni szeretnék, hogy ezek az értékek megfelelőek-e? 165 cm magas, 67 kg ( ebből kb.8 kg az utóbbi 1 évben jött fel, odafigyelt,egészséges étrend mellett) és 36 éves vagyok. Az utóbbi időben nagyon gyengének, fáradtnak, ingerlékenynek, lehangoltnak érzem magam. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Joós Ágnes

Hozzászólások

Dr Tänczer Tímea
2020. január 30. - 19:19
Kedves Ágnes!
Az cukorterhelés során nincs vércukor emelkedése, inkább a terhelés során a vércukor csökken, ennek megfelelően az inzulin szintek sem magasak. Ez utalhat felszívódási zavarra, de lehet egyéni sajátosság is, vagy a terhelés technikai hibája. panaszok esetén tovább vizsgálandó.
Az egészséges étrend megfelelő kalória, szénhidrát és fehérje összetétele és a mozgás szükséges a testsúly csökkenés eléréséhez.
Üdvözlettel:
Tänczer Tímea