Évek alatt megnagyobodott a nagylábujjamon a csont

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Kedves doktor úr!

Már évek óta tartó fájdalmat okoz a nagylábujj tövénél lévő csont megnövekedése. Ettől a lábujjam is befelé fordul a többi lábujj irányába. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy fájdalmas ha cipőt hordok, legyen az bármilyen kényelmes is, egy idő után olyan, mintha abroncs szorítaná a lábam. Néha még meg is duzzad és kipirosodik ez a csont, akkor napokig fáj. Nagyon szeretném tudni, hogyan lehetne kezelni és Ön foglakozik e ezzel, ha nem, hova kell fordulnom. Küldök egy képet is.

Köszönöm szépen kedves doktor úr, Balásiné Anna

Hozzászólások

Dr. Boross György
2015. november 18. - 11:34
Tisztelt Hölgyem, kedves Anna! A leírtak alapján Önnek "bütyök" deformitása van a lábán, amit két két kiváltó tényező is okozhat. A pontos diagnózishoz vizsgálat és röntgenfelvétel szükséges. Lehet, hogy elegendő a nem műtéti kezelés, de elképzelhető, hogy operálni kell. Mivel foglalkozom ilyen lábelváltozásokkal, szeretettel látom valamelyik rendelésemen, kérjen időpontot!
Üdvözlettel: Dr. Boross
Balogh Gyula
2016. február 12. - 21:50
Tisztelt Doktor Úr!
A legtöbb embernek nem úgynevezett ,,manöken" lába van (a lábfej teljesen előre néz), hanem sokunknak pl kifele álló lába van( kacsaláb).
Persze ez nem rendellenesség, hanem genetikai jelleg. Teljesen egészséges, munkabíró lábakra gondolok, melyekkel a héköznapokban, az életben teljesen jól érvényesülni lehet. Azonban az ilyen lábalkat különbőző sportokban hátrányt jelenthet, valamint esztétikailag sok ember szerint a szép ,,egyenes" lábak mögé szorul.
Műtéti eljárással átszabható a lábunk, megváltoztatva ezzel a mozgásunkat?
Dr. Boross György
2016. február 13. - 16:01
Tisztelt Balogh Úr!
Ilyen "átszabást" nem végzünk. Ha úgynevezett "bütyök", vagy más kóros deformitás alakul ki, az természetesen megoldható, "eltüntethető" korrekciós műtéttel.
Üdvözlettel: Dr. Boross