Egyénre szabott diéta , mozgással .

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel foglalkozik. Emellett túlsúlyos pácienseket egyénre szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segíti. Kérdéseiket ezekben a témákban várja.

Tisztelt főorvos Nő ! Fejlődési rendellenességem miatt mind két lábam amputált , Klimax időszakában vagyok . Kb 15 kilogram súlyfelesleg van rajtam , Életmódváltásom behatárolja egészségi állapotom . Kettes típusú cukorbetegségem és a protézisviselésem miatt szükséges lenne fogynom . Mit javasol melyik a leghatékonyabb diéta , igaz elhatározás kérdése is . Köszönöm válaszát ! Markovics Erika 30/524 .4017

Hozzászólások

Dr Tänczer Tímea
2018. március 11. - 18:27
Kedves Markovics Erika!
Nehéz helyzetben van, próbáljon 150g szénhidrát tartalmú diétát , 5x rostdús étkezést tartani, és ülve torna gyakorlatokat végezni napi 20 percet. Ha vezet táplálkozási naplót, az Önnek is segítség a hibák kiszűrésére, amennyiben további segítségre lenne szüksége, dietetikai konzultációt, illetve a diabetológiai gyógyszerelés optimalizálását javaslom.
Üdvözlettel:
Tänczer Tímea