Dr. Boross György

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

csuklótörés

Kedves Doktor Úr!

A párom (48 eves) csuklója egy esés következtében eltörött. Jelenleg gipszben van. Kérdésem, mit tud / tudunk tenni azért, hogy elősegítsük a csontjainak az összeforrását? Gondolok itt a táplálkozás területére, plusz calcium, D vitamin bevitelre stb.

Köszönettel:

d. zsuzsa

Hozzászólások

Dr. Boross György
2015. szeptember 24. - 14:50
Kedves Zsuzsa! Calciumban gazdag táplálkozást javaslok, sok zöldséggel, gyümölccsel és tejtermékkel! Emellett még azzal segítheti a gyógyulást, hogy a gipszen kívül lévő ízületeket használja, mozgatja! Üdvözlettel: Dr. Boross
Tünde Barna
2016. június 02. - 19:36
Kedves Doktor úr! Németországba történt üzemi baleset által a jobb kezem középsö ujjamat elvágták ugy hogy,az int is a csuklombol vettek ki int és azt ülteték be az ujjamba 3 hétig gipszsinbe volt ,ahogy le vették nem jó el deformálodot az ujj percem de nem szakadt el röngen szerint ,tornát javasolnak de nem javul ujabb mütét lesz. in csere Hogy egyenes lesz az ujam?
Dr. Boross György
2016. június 04. - 08:46
Kedves Tünde! Pontos választ természetesen csak vizsgálat alapján tudok mondani. Elképzelhető, hogy az átültetett ín letapadt és azt kell felszabadítani, vagy esetleg "cserélni". Ha ez a műtét megtörtént, utána intenzív gyógytorna kezelés is szükséges lesz. Üdvözlettel: Dr. Boross