Csalánkiütés

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel foglalkozik. Emellett túlsúlyos pácienseket egyénre szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segíti. Kérdéseiket ezekben a témákban várja.

Tisztelt Doktornő, Évek óta csalánkiütéssel küzdök. Rengeteg vizagálaton át estem már,de senki nem jött még rá,hogy mitől lehet. Allergia vizsgálaton voltam,ahol kiderült Dao enzim hiányom van,Reverz T3 szindróma,Pajzsmirigy alulműködés, IGE szint magas.Kukorica-Kesudió-kóladió allergiám van.Ezeket persze kerülöm,mégis csalánkiütéssel küzdök napi szinten. Hasi ultrahangon kiderült,hogy törés látható az epehólyagomban. Tudna segíteni,hogy mégis mitől lehetnek csalánkiütéseim? Várom Válaszát Köszönöm Üdv Varga Zoltánné

Hozzászólások

Dr Tänczer Tímea
2019. január 11. - 08:23
Kedves Varga Zoltánné!
Sajnos az ételek gyakran nyomokban tartalmaznak allergéneket, ezért nehéz a diéta. A gardiasist még tanácsolt kizárni. Sajnos létezik idiopáthiás krónikus urticária nevű kórkép, ahol nem tudjuk a csalánkiütés okát megnevezni. Érdemes lenne immunológussal is konzultálni.
Üdvözlettel:
Tänczer Tímea