Bütyök

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Kedves Doktor Úr! Van műanyag lúdtalp betétem, amit a terhesség alatt nem tudtam használni, mert nem fért bele a cipőbe a lábammal együtt, emiatt az egyes ujjamnál a lábamon lett egy kezdődő HV-m. Most jövök az ortopediarol, ez van a papíron de Ön biztos tudja mit jelent :) Mivel nem volt elég kedves az orvos, és elég hamar kidobott, nem tudtam megkérdezni amit szerettem volna, ezért fordulok Önhöz. Mi a véleménye a szilikon vagy a merevebb tepozaras eszkozrol, ami elvileg visszanyomja, eltünteti a butykot? A tv-ben is reklámozzák. Javasolt az orvos lúdtalp tornát, talpmasszázst és a további betét használatát, azokat nyilván betartom és megcsinálom, de ettől még nem tűnik el a butyok. Szép napot! Köszönettel Smolnauer Szabina

Hozzászólások

Dr. Boross György
2019. február 28. - 15:49
Kedves Szabina!
A kérdezett segédeszközök végleges megoldást nem jelentenek, csak addig fejtik ki hatásukat, amíg fent vannak.
A többi javaslattal egyetértek, ha a bütyök nőne, és esztétikai problémát, vagy panaszt jelentene, akkor műtéttel lehet megszüntetni.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György