Belső boka fájdalom

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Tisztelt Doktor Úr! Decemberben kezdődött futás utáni sarokfájdalom, illetve belső boka fájdalom. (futás előtt bemelegítek, nyújtok véleményem szerint eleget, azóta pedig még többet erősítek és talptornát is végzek) Egy hónap szünetet tartottam, majd újra megpróbálkoztam a futással, 2 alkalommal. Minden esetben 3km után jelentkezett a belső boka fájdalma. Azt gondoltam, hogy talán rossz futótechnika vagy nem megfelelő cipő a gond. Így elmentem egy lábállás diagnosztikára, ahol mindkettőt kizárták. Voltam talpvizsgálaton is, most van készülőben a talpbetét. Azt mondták, hogy ettől csak jobb lehet,de igazából nincs olyan probléma, ami ilyen jellegű tüneteket okozhat. Készült röntgenfelvétel is, ott sem láttak rendellenességet. Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek még, mi lehet a következő lépés? Válaszát előre is köszönöm!

Hozzászólások

Dr. Boross György
2020. február 14. - 08:26
Kedves Tünde!
A leírtak alapján nagy valószínűséggel a lábboltozat süllyedés okozhatja panaszait, így a rendszeres talpbetét viselés valóban megoldhatja a problémát.
Nagyon fontos, hogy a futáshoz, sportoláshoz is készüljön egyedi talpbetét.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György