csonthártyagyulladás

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Kedves Doktor Úr! Közel egy éve küzdök sarokfájdalommal, ami nagyon megnehezíti a napjaimat, pedig ülő munkát végzek. 10-15 perc gyaloglás után is erős fájdalom jelentkezik, ami pihentetés után még jobban fokozódik.Helyi szteroid injekciót kaptam, majd 15-15 lökéshulllámterápia kezelést mindkét sarkamra. A Bal lábam szinte fájdalommentes lett. A jobb azonban folyamatosan gyulladásban van. Az rtg felvétel szerint a bal talpi részén van csontkinövés, a jobb lábamon( ami fáj) nincs. Az UH vizsgálat szerint a jobb lábamon az Achilles-ín mögött bursitis van, illetve a bokaszalag kicsit lazább, vizesebb. Már minden talpbetét kipróbáltam, egyedi, sarokemelős, géles stb. Azt tapasztalom, hogy egy dolog segít: a nagyon magas sarkú cipő (8 cm). Tudna nekem segíteni, mit tehetnék,hogy elmúljon ez a kellemetlen és erős fájdalom és újra aktív lehessek. Köszönettel: Tímea

Hozzászólások

Dr. Boross György
2019. április 21. - 07:26
Kedves Tímea!
Pontos választ, tanácsot csak személyes vizsgálat alapján lehet mondani, de az Ön által írtakon felül ilyen panaszokra, szoktunk még helyi ultrahang kezelést, illetve terápiás röntgen besugárzást is javasolni.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György