Boka izület bevérzés

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Tisztelt Dr. Úr! 2018 februárban megbotlottam, és befelé fordult a bokám, Picit megduzzadt de látványos elváltozás nem történt. Néha fájt, néha nem. Sajnos ez a 1 éve is tart,sokszor sántítok. A röntgenen törést nem mutattak "bevérzett az izület", Jan.3. MR eredménye: A trochlea tali lateralis peremén az ízfelszínen kb 4 mm nagyságű területen a korábbi , gyógyult osteochondralis sérülés nyoma látszik. A környező csontállomány oedemás. Itt az ízfelszínen porc alig ábrázolódik. Egyebekben a csontok jeladása szabályos, a porcok épek. A TFA nem azonosítható, helyének megfelelően kevés folyadék látható. A többi szalag megtartott. Az ízületben minimális folyadékfelszaporodás látható. A környező lágyrészek szabályosak. Radiológiai vélemény: Osteochondritis dissecans II. std, TFAPF szakadás jelei. Kérnék tájékoztatást, hogy mekkora a baj?

Hozzászólások

Dr. Boross György
2019. január 16. - 09:27
Kedves Edina!
Vizsgálat nélkül természetesen csak feltételesen tudok tanácsot adni, de a leírtak alapján mindenképp foglalkozni kell a problémával, hiszen az ugrócsont porca károsodott.
Célszerű lenne egy bokaízületi arthroscopia, és a talált leletnek megfelelő terápiás megoldás.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György