Kislábujj

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Kedves Doktor Úr! A 21 hónapos kisfiam lábujjára esett rá egy kb. 2 kilós üveg 6 héttel ezelőtt. Kicsit megsérült a bőr, ami hamar meggyógyult illetve belilult, ami azóta felszívódott, de továbbra is kissé dagadt és enyhén vöröses. Nem fájlalja, nem okozott gondot a járás, futás. Mi lehet a baja, mikor várható teljes gyógyulás? Külföldön vagyunk jelenleg, tegnap elvittem gyerekorvoshoz. Nem tudott mit mondani, annyit, hogy talán eltört, el akart küldeni röntgenre, de végül nem vittem el a kicsit, mert azt mondta, hogy nem tudnak mit csinálni vele a röntgen után sem. Akkor még miért tegyem ki sugárzásnak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

Hozzászólások

Dr. Boross György
2018. november 16. - 08:35
Kedves Zia!
Amit írt, az teljesen korrekt, ha nincs panasza kisfiának, akkor valóban nem lehet nagy baj, vagy csak zúzódás, vagy egy elmozdulás nélküli törés. Valóban, az utóbbi esetben sem kell begipszelni.
Üdvözlettel:
Dr. Boross György