Varratszedés :(

Az ortopéd orvos válaszol

Az ortopéd orvos válaszol

Dr. Boross György ortopéd orvos, kéz-és baleseti sebész Specialitása az ortopéd problémák kezelése, sikeres sebészként pedig bizalommal kereshetik műtéti megoldásokat igénylő problémákkal is.

Jó estét Doktor Úr! Nemrég írtam Önnek, hogy mit tegyek, amikor elestem és fájt a jobb alkarom akkor azt írta forduljak rötgen felvételhez. Voltam kiderült eltört a jobb oldali radius csontom, amit 7 szeggel és 1 lemezzel csináltak meg. Amúgy 5 napig voltam a kórházban bentfekvésen.És most 13-án szedik ki a varratot. És az lenne a kérdésem, hogy az fàjni fog? És a varrat szedés után milyen lesz fájni fog még? Mennyi a gyógyulási idő? Amúgy utána ortézist kell hordanom azt mondta az orvos.Jövö hónaptól szeretnék dolgozni. :( Az ortézist azt meddig kell viselnem? Éjszaka is kell? Előre is köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel: Nóra

Hozzászólások

Dr. Boross György
2018. február 08. - 11:03
Kedves Nóra! Pontos választ természetesen csak személyes vizsgálat és a röntgenfelvételek megtekintése alapján lehet adni.
Annyi biztos, hogy a varratszedés nem fáj, maximum egy kicsit kellemetlen, húzó érzés. A törés gyógyulásához természetesen hetek kellenek, és szükséges még utókezelés, gyógytorna is. Hogy munkába állhat-e az attól függ, hogy milyen munkát végez. Fizikai munkát természetesen nem szabad végezni, de adminisztratív, irodai munka elképzelhető.
Üdvözlettel: Dr. Boross György