biztosítási kötvény

Kedves Viktória, ajánlottak egy megtakarítási és egyben életbiztosítási lehetőséget is egy, egy úgynevezett vegyes elérésű megoldást. 10 évre szólna, én jelenleg 46 éves vagyok. Mire figyeljek, ha azt szeretném, hogy biztosan megtérüljön a befektetésem? Köszönettel, Varga Dávid

Hozzászólások

Viktória Csiza
2016. november 21. - 17:22
Kedves Dávid!
Biztosan megtérülő befektetés nincs... de nem szeretném elkeseríteni, inkább árnyalom a képet, hogy jó döntést hozhasson.
Befektetésként kezelhetők azok a nagyobb pénzösszegek, melyek jelenleg is rendelkezésre állnak, nem kell kivonni őket például a családi kasszából és nélkülük is teljes biztonságban látja nyugdíjas éveit. Ilyenkor elvárható a magasabb hozam, nagyobb nyereség. Természetesen ezekhez kockázat is társul.
Megtakarításról akkor beszélhetünk, ha Ön még a tőkeépítés fázisában van, tehát rendszeresen, kisebb összegeket tesz félre, a jelenlegi kiadásai rovására. Ezek a kisebb összegek fogják kialakítani majd azt a bázist, melyből nyugdíjas korában is nyugodtan élhet. Ebben az esetben ne várjon túl magas hozamot, hiszen akkor komoly kockázatnak teheti ki jövőbeli tőkéjét.
Én a fentiek megoldását nem kötném egybe életbiztosítással annak ellenére, hogy itthon ez még mindig hatalmas divat. Ha az Ön esetében van értelme az életbiztosításnak, akkor azt javaslom a fentiektől függetlenül kössön ilyet. Ne lepődjön meg, erről le fogják beszélni, mert a biztosítási és megtakarítási termékek kombinálásával több bevételt generálna a pénzintézeteknek, mint külön-külön.
A kérdés tehát, hogy mekkora tőkéről beszélünk? Már most rendelkezésre áll, vagy majd a jövőben fogja felépíteni? Illetve, hogy a biztonság javára le tud-e mondani némi nyereségről...
Remélem, segítettem.

Üdvözlettel:
Csiza Viktória