1-es tipusú cukorbetegség gyógyítása

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

A belgyógyász - diabetológus főorvos válaszol

Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel foglalkozik. Emellett túlsúlyos pácienseket egyénre szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segíti. Kérdéseiket ezekben a témákban várja.

Kedves Doktornő! Egyre több cikk jelenik meg a cukorbetegség gyógyításásval kapcsolatban. Az inzulin tablettában történő alkalmazásáról is olvastam. Mennyire hihetőek ezek a cikkek? Köszönettel, Erzsébet

Hozzászólások

Dr Tänczer Tímea
2019. február 09. - 18:38
Kedves Erzsébet!
Számos kutatás is zajlik jelenleg is, mely az 1-es típusú inzulin gyógyításával kapcsolatos. Jelenleg még nem áll rendelkezésünkre tablettás inzulin, de zajlak gyógyszer vizsgálatok, ezzel kapcsolatosan, a közölt adatok alapján ígéretes lehet a fejlesztett készítmény, de évek múltán, még számos klinikai vizsgálat, hosszabb távú biztonságossági elemzést követően kerülhet forgalomba. Jelenleg az 1-es típusú cukorbetegség kezelésére a subcután napi többször adandó, vagy a folyamatosan inzulin pumpában adagolt inzulin áll rendelkezésre.
Üdvözlettel:
Tänczer Tímea